Rodeho troeft zuiderburen II af op efficiëntie

Twee ballen

Het was heerlijk voetbalweer op deze tweede paasdag, maar het heeft Zuiderburen II helaas niet de gewenste 3 punten opgeleverd. Om 11 uur trad een wederom krappe selectie (er waren geen wisselspelers) aan tegen 'de Rodeho' dat bij winst voorbij gestreefd zou worden in de ranking. Het mocht niet zo zijn.

De thuisploeg liet vanaf het begin het initiatief aan de Zuiderburen, maar direct gevaar leverde dit niet op. Halverwege de eerste helft was Maarten dichtbij de openingstreffer. Hij leek zich in eerste instantie vast te draaien aan de rechterkant van het zestienmetergebied, maar worstelde zich toch voorbij zijn directe bewaker en lostte een schot af op doel. De bal raakte echter de buitenkant van de kruising.

Keeper de keeper was tot dan toe nauwelijks op de proef gesteld. Toch moest hij 10 minuten voor rust de gang naar het net maken. De buitenspelval bij de Zuiderburen pakte niet goed uit en de kleinste man aan 'Rodeho'-zijde reageerde hier het alertst op. Hij geloofde in de bal die achter de laatste linie viel en was net iets eerder bij de bal dan de keeper. Via diens vingertoppen rolde de bal uiteindelijk over de doellijn.

Op slag van rust was Michel dichtbij de gelijkmaker. Al vallend wist hij de bal nog richting doel te schieten, maar de paal stond een doelpunt in de weg.

Na de theepauze was het balbezit nog steeds 60% in het voordeel van de roodhemden, maar het spel werd wel rommeliger. Net als in de eerste helft kwam het eerste echte gevaar in het tweede bedrijf van de voet van Maarten. Een voorzet vanaf links kwam bij hem terecht, met een subtiele beweging creëerde hij knap ruimte voor het schot. De bal ging echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
Even later volgde weer een aanvalsopzet met mogelijkheden. Jan Dirkx besloot echter voor eigen succes te gaan, waar afspelen op Maarten een betere optie was.

In deze fase van de wedstrijd eiste de grensrechter van 'de Rodeho' een negatieve hoofdrol op. Bij elke diepe bal van de Zuiderburen stak hij zijn vlag omhoog, waar het in veel gevallen geen buitenspelsituatie betrof. Een negatieve rol, of beter passieve rol was ook weggelegd voor de halve Zuiderburen defensie bij de 2-0 van de thuisploeg. De 'Rodeho'-aanvaller moet zich even in een woestijn gewaand hebben, zoveel tijd en ruimte als hij kreeg. Zonder een strobreed in de weggelegd te worden kwam hij vrij voor de keeper. Zijn boogballetje over de keeper stuiterde via de lat terug het veld in, waarna zijn tweede poging wel succes had.

Zuiderburen II-spits Harm werd kort daarna goed in stelling gebracht om alsnog de aansluitingstreffer te scoren, maar zijn schot werd bekwaam tot corner gewerkt door de goalie. Hierna bloedde de wedstrijd langzaam dood en viel er nog maar weinig opwinding te noteren.

De passie die twee dagen eerder tegen 'de Stampers' getoond werd, was dit keer ver te zoeken en hoewel de 2-0 niet geheel de verhoudingen weergeeft had Zuiderburen II de nederlaag volledig aan zichzelf te danken. Aanstaande zondag wacht de confrontatie met het team van 'de Bruintjes'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *