Nieuw seizoen in aantocht

Trainingsbal

Op 16 september trappen we weer af voor het nieuwe seizoen van de buurtvoetbalcompetitie Reusel. Dit is, net zoals de laatste jaren, de zondag na Reusel kermis. De week voor dit volksfeest, om precies te zijn op 2 september heeft het overkoepelend bestuur ook een collectieve speelronde ingelast, zij het vriendschappelijk van aard.

Hierbij nemen de Reuselse buurtvoetbalteams het op tegen teams uit de competitie van BBLOS (www.bblos.org). Concreet treft Zuiderburen I als tegenstander 'Selisse Schot' uit Boxtel en Zuiderburen II neemt het die dag op tegen 'Aarle 2' uit Best. Beide Zuiderburen teams spelen om half 11 op verplaatsing. Nadere informatie over het vervoer e.d. volgt nog.

Het officiële startsein voor seizoen 2012-2013 is echter al komende zaterdag voor de Zuiderburen. Dan spelen Zuiderburen I en II een onderling duel om 18:00 uur op het Driesprongveld. Ook deze wedstrijd is vriendschappelijk en om te kijken hoe eenieder er conditioneel voor staat. Als je verhinderd bent dien je je af te melden bij Dennis (ZBI) of Willem (ZBII).
Naast de geplande oefenpartijen is iedereen ook nog steeds van harte welkom op donderdagavond om 20:00 uur op de training. Het gaat de laatste tijd weer de goede kant op met de opkomst, dus het is nog gezellig ook.

Met de aanvang van het nieuwe seizoen heeft v.v. de Zuiderburen ook officieel afscheid genomen van erelid Martien van Gompel en Erik Lemmens. Martien kan terugkijken op een imposante carriëre bij de Zuiderburen. Zijn lichaam leek niet onderhevig aan slijtage getuige de ruim 30 jaar dat hij de kleuren van de Zuiderburen verdedigde. Tot in zijn laatste seizoen stond hij bekwaam zijn mannetje in de defensie en ging hij als een moderne back gedoseerd mee naar voren om een gevaarlijke voorzet af te leveren.
Ook Erik is van grote waarde voor de Zuiderburen geweest. Niet alleen als speler met een groot inzicht, maar ook als bestuurslid heeft hij een substantiele bijdrage geleverd aan de club. Wij danken beide spelers voor hun jarenlange inzet voor onze vereniging.

Naast beide spelers van Zuiderburen I heeft Zuiderburen II-speler en routinier Jan Vosters aangegeven zijn loopbaan voort te zetten als oproepkracht. Gelukkig is er ook nieuwe aanwas aan de onderkant. Zo kommen Nick Maes, die al enkele keren is komen trainen en Frits van Sambeeck de gelederen versterken. Hoe deze spelers verdeeld worden over beide teams is nog onduidelijk. Het is wel duidelijk dat er bij Zuiderburen I het meeste behoefte is aan verse krachten, mede gezien het feit dat Stijn en Berry voorlopig ook nog niet voetballen vanwege fysieke klachten. Het zou kunnen dat er geschoven gaat worden met spelers.

In ieder geval wensen wij beide nieuwkomers veel plezier en succes bij v.v. de Zuiderburen. Het complete speelschema wordt de komende dagen/weken op de website gepaatst evenals op de Zuiderburen Facebook pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *