Zuiderburen I pakt koppostitie na eerste speelronde

Trainingsbal

Iedereen had er zin in bij Zuiderburen I afgelopen zondag, aldus grensrechter Berry. Zuiderburen I moest het in de openingswedstrijd opnemen tegen de verrassing van vorig seizoen 'den Driesprong' op hun thuisbasis. In de eerste 12 minuten neemt Zuiderburen I het voortouw en er werd goed overgespeeld en verdedigd.

Helaas konden de Zuiderburen niet direct scoren en naarmate de wedstrijd vorderde kwam 'den Driesprong' beter in de wedstrijd . Het werd alleen maar moeilijker om te scoren, maar uiteindelijk ging het toch goed. Hoppa 0-1 Zuiderburen I. Een mooie uitgespeelde goal die van achteruit via het middenveld goed opgebouwd werd. Dennis en Marco waren de hoofdrolspelers bij dit doelpunt, met laatstgenoemde als uiteindelijke afmaker.

Ook de 0-2 viel voor de rust en weer was het Marco die koelbloedig afrondde na weer voorbereidend werk van Dennis. Er stonden een paar kleine kansjes van de thuisploeg tegenover, maar de Zuiderburen waren nu duidelijk de betere partij. Toen Zuiderburen I nog voor het rustsinaal in de persoon van Jannes de derde treffer liet aantekenen verkeerde het in een ongekende luxe positie. Jannes bekroonde een solo met een mooi doelpunt vanuit de draai in de verre hoek.
Jannes had daarvoor al wat kansjes gehad, maar nu was het eindelijk raak.

Na de thee zette de thuisploeg aan en kreeg Cees duidelijk meer ballen te verwerken. Hij hield zijn doel echter schoon gesteund door het goede verdedigingsblok voor hem. Ook had hij het geluk aan z'n zijde toen een bal vanuit een corner op de buitenkant van de paal belandde.

Aan de overzijde werd ook het aluminium getest door een harde kopbal van Jannes in de slotfase van de wedstrijd. Uit een counter stoomde Tommy op aan zijn favoriete linker flank. Hij leverde een perfecte voorzet af op de inlopende Jannes, maar zoals gezegd trof hij de dwarsligger, anders was het een prachtig doelpunt geweest.

Hierdoor werd de ruststand ook de eindstand: 0-3. Met deze knappe overwinning gaat Zuiderburen I fier aan kop in de ranglijst. Vanwege vele afmeldingen heeft Zuiderburen I voor aanstaande zondag een snipperdag aangevraagd, waardoor de wedstrijd tegen 'het Bronneke' niet doorgaat. Een week later speelt 'geel-rood' tegen 'de Bruintjes'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *