Nieuwe angstgegner voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Zuiderburen I verloren van de ‘Haoverekkers’. Over de uiteindelijke 1-0 eindstand viel niet te twisten. In de beginfase van de wedstrijd ging het spel gelijk op, en kregen beide partijen maar weinig kansen.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spannender er kwamen de spelers tot binnen het zestienmetergebied van de opponent. Het eerste echte gevaar werd gesticht door een speler van de ‘Haoverekkers’. Deze speler stond sterk aan de bal en zodoende kon zijn directe tegenstander hem niet stoppen. Vervolgens kapte hij zichzelf vrij en kwam tot een schot dat op de lat uiteen spatte. In de rebound ging de bal voorlangs, en leverde – zowaar het enige gevaarlijke moment van de eerste helft – geen doelpunt op.

De eerste fase na rust verliep, evenals de eerste helft, zonder grote kansen. Zuiderburen I zette echter wat meer druk naar voren en het spel werd veelal gespeeld op de helft van de ‘Haoverekkers’. Dit ietwat dreigende spel leverde desondanks geen uitgelezen kansen op. Vaak mochten we niet verder komen dan het zestienmetergebied en de afstandsschoten gingen met regelmaat wagenwijd langs of werden eenvoudig gepareerd door de keeper.

De ‘Haoverekkers’ speelden gestructureerd en counterden steeds erg snel. Met name deze counters waren moeilijk te verdedigen en zo nu en dan vielen gaten in de verdediging van Zuiderburen I. Het noodlot sloeg toe toen zo’n snelle omschakeling de voorhoede van de ‘Haoverekkers’ in een ‘man meer’ positie bracht. Jannes moest uit twee spelers kiezen en maakte de verkeerde beslissing waarop de spits ‘ongehinderd’ kon doorstromen naar het doel. Doelman Ad was kansloos toen de bal beheerst in de rechter onderhoek werd binnengeschoven: 0-1.

Met nog een tiental minuten op de klok probeerde Zuiderburen I een gelijkspel in de wacht te slepen. Deze poging was echter vergeefs en dus heeft Zuiderburen I voor de tweede keer verloren tegen de ‘Haoverekkers’. Na de wedstrijd werd gespeculeerd opdat de ‘Haoverekkers’ de nieuwe angstgegner van Zuiderburen I is geworden. Al met al was het een onmemorabele voetbalpartij die snel vergeten mag worden.
Volgende week is Zuiderburen I vrij en de daaropvolgende week houden we onze jaarlijkse verkleed-vierdaagse. Pas op 5 maart a.s. speelt Zuiderburen I haar volgende wedstrijd tegen Zuiderburen II.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *