Zuiderburen II laat Bronneke ontsnappen: 0-2

Twee ballen

Zuiderburen II heeft haar tweede wedstrijd van het jaar 2006 verloren. Op het Sportparkveld leek het team dichtbij een stunt, maar de laatste 5 minuten bleken toch fataal: 0-2. Vooraf stond al vast dat Zuiderburen II een lastige opgave te wachten stond, aangezien 'het Bronneke' een van de best ingespeelde ploegen van de buurtvoetbalcompetitie is.

Zoals verwacht nam de tegenstander vanaf de aftrap het initiatief. Door het ontbreken van spelmaker Renier en spits John was Zuiderburen II voorin afhankelijk van de snelheid en lichtvoetigheid van Ruud en Rick, die zijn eerste officieele wedstrijd voor Zuiderburen II speelde. Ondanks een licht overwicht van 'het Bronneke' bleven kansen uit. Ook aan de andere kant hoefde de keeper slechts een enkele keer handelend op te treden.

Aan het eind van de eerste helft was 'het Bronneke' toch nog een keer gevaarlijk in het strafschopgebied van Zuiderburen II, maar een boogbal vanuit een moeilijke positie miste precisie. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. 'Het Bronneke' zette echter steeds meer aan, terwijl Zuiderburen II moeite had om de bal vast te houden. Toch bleven grote kansen in eerste instantie uit, vooral door de goede afweer onder leiding van aanvoerder Michel.

Naarmate de tweede helft vorderde, nam de spanning en frustratie aan beide kanten toe. Er ontspon een boeiende strijd, waarbij 'het Bronneke' steeds gevaarlijker werd voor het doel van keeper Willem. Toch leek de nummer 2 uit de competitie in eerste instantie niet in staat om door te drukken.
Net op het moment dat Zuiderburen II dacht aan een punt, sloeg de tegenstander echter genadeloos toe. Een directe vrije trap van rechts werd met links genomen en draaide tot ieders verrassing – mede door invloed van de wind – nabij de ongedekte tweede paal in het doel. Zuiderburen II was van slag, want 2 minuten later werd de voorsprong vergroot, toen een mee op gekomen verdediger van 'het Bronneke' van dichtbij de 0-2 binnenschoot.

Vlak daarna floot de scheidsrechter af, waardoor Zuiderburen II – tot ieders spijt – alsnog met lege handen stond. Ondanks het ongelukkige verlies kan Zuiderburen II terug kijken op een goede wedstrijd, en biedt het spel zeker vertrouwen voor de volgende wedstrijd, komende zondag tegen 'de Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *