Nipt verlies tegen koploper

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft zondag niet weten te winnen van de koploper van de competitie. Het team van 'Reuselcity' was met 3-2 te sterk. Er waren voor deze wedstrijd vele afmeldingen, waardoor Michael het elftal compleet moest maken en Dennis weer in doel mocht plaatsnemen.

Daarbij kwam Wim, ondanks toezeggingen, niet op dagen zodat we maar net genoeg spelers hadden aan het begin van de wedstrijd. De Zuiderburen kwam (niet voor eerste keer dit seizoen!) al binnen 3 minuten op achterstand. De goal werd gescoord uit een counter na een corner van de Zuiderburen. De bal werd hard naar voren geschoten, waarna Michael bal maar half raakte en Martien er helemaal onder door ging. Zo kon hun spits alleen op Dennis afgaan en liet hem kansloos met een lage schuiver.

Na deze snelle tegenslag probeerde de geel-rode formatie de draad weer op te pakken en zocht de aanval. Maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Na 20 minuten spelen kwam 'Reuselcity' op 2-0. Na weer een afgeslagen aanval werd de bal diep gegooid en hun rechtsbuiten kon aan de buitenspel ontsnappen. Omdat er geen rugdekking werd gegeven door de Zuiderburen-verdedigers kon hij alleen op Dennis af en schoot bal hard binnen.

Daarna zou Dennis de geel-roden nog twee keer behoeden voor een grotere achterstand. Zo redde hij met kat-achtige redding op een afstandsschot en kon hij even later de bal nog uit de kruising tikken.
De Zuiderburen stelden daar voor de rust weinig tegenover. Na de thee kwam Tommy Michael vervangen en schoof Mark terug naar de linksback positie.

Zuiderburen I kwam de 2de helft beter in zijn spel en dat zou na 5 minuten dan ook leiden tot de aansluitingstreffer. Erik Lemmens legde de bal goed terug op Gijs, die zijn schot in eerste instantie geblokt zag worden door een verdediger maar in 2de instantie nog net zijn voet tegen de bal kon krijgen en zo hun keeper kansloos liet.

De geel-roden roken dat er meer in zat en ging op zoek naar de gelijkmaker. Marco en Eric Cox kregen kleine kansjes en Stijn probeerde het van afstand. Maar na een kwartier spelen viel de goal aan de andere kant. 'Reuselcity' speelde een counter weer goed uit een bracht de stand op 3-1. Eén minuut later hadden de Zuiderburen het verschil weer terug gebracht naar 1 goal. Na een voorzet van Martien ontsnapte Gijs aan hun verdediging en tikte bij de paal z’n tweede goal van de dag binnen.

In het restant van de wedstrijd kregen beide teams nog enkele kansen maar de score zou niet meer veranderen. Volgende week spelen we tegen 'de Rodeho'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *