Minimale overwinning op hekkensluiter

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft gisteren een nipte overwinning geboekt op de nog puntloze hekkensluiter 'de Red Coral'. Het werd 1-0. Het leek in het begin een makkelijke wedstrijd te worden, zeker omdat 'de Red Coral' maar met 9 spelers begon. Na 10 minuten waren ze, mede door Zuiderburen II-speler Michel, weer compleet.

Vanaf het begin was het één-richtingsverkeer naar het doel van 'de Red Coral'. De Zuiderburen kregen kans na kans en het was wachten op de openingstreffer. Maar de Zuiderburen-spelers hadden vandaag hun vizier niet op scherp staan. Zo waren er goede kansen voor Marco en Joost, maar hun schoten misten het doel of de keeper hield ze (soms met kunst-en-vliegwerk) tegen.

Aan de andere kant kon hun spits (die een Zuiderburen-verleden heeft) een keer alleen op Cees af, maar hij wachtte te lang waardoor Cees redding kon brengen. De Zuiderburen bleef daarna het vijandelijke doel bestoken, maar de bal wou er niet in. Ook diverse afstandsschoten konden hun doelman niet verontrusten.

Halverwege de 1ste helft was Stijn nog het dichtste bij een doelpunt. Nadat een schot van Eric Cox slecht werd verwerkt kwam de bal bij Stijn voor zijn voeten. Die aarzelde niet en haalde goed uit, waarna de bal helaas op de paal belandde.
De beste kans voor rust was voor Marco. Na een kluts-situatie kreeg hij de bal voor zijn voeten, maar ook in een geheel vrijstaande positie wist hij het net niet te vinden!

Toch zouden de geelhemden met een voorsprong gaan rusten. Een paar minuten voor rust kreeg Dennis alle ruimte om uit te halen vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn schot bleef laag aan de grond en buiten bereik van de Red-keeper belandde de bal in de goal.

Na de thee kwamen Tommy, Gijs en Robert in het veld voor Marco, Ron en Paul. Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde, maar ook nu waren kansen niet besteed aan de Zuiderburen. Telkens stond hun keeper in de weg of werd te slordig omgegaan met de ruimte die ze kregen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel slechter en de kansen ook schaarser, maar de overwinning kwam geen enkel moment in de gevaar.
Volgende week zal er echter uit een ander vaatje getapt moeten worden, want dat is de koploper 'Reuselcity' de tegenstander!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *