Nu wel winst op de stampers

Trainingsbal

Voor de 2de week op rij waren 'de Stampers' vandaag de tegenstanders. Deze keer betrof het de 1ste bekerwedstrijd van het seizoen. Na vorige week nog punten te moeten delen, bleven gister de 3 punten wel bij Zuiderburen I. Net als vorige week ging de wedstrijd gelijk op en werd de strijd vooral geleverd op het middenveld.

Bij de Zuiderburen hadden Eric Cox, Mark, Stijn en Erik Lemmens, die deze keer een linie was opgeschoven, alles onder controle. Toch zou eerste grote kans voor 'de Stampers' zijn. Hun spits, die al een tijdje droog stond, ontsnapte aan buitenspel en kon alleen op Cees afkomen. Die verkleinde goed zijn doel, maar kon niet voorkomen dat de Stampers-spits de bal onder hem door op doel schoot. Gelukkig voor de Zuiderburen belandde de bal echter op de paal en was de terugspringende bal geen probleem voor Cees.

Even later viel die goal alsnog. Na een voorzet vanaf rechts, wilden Jannes en Ad de bal wegkoppen. Doordat ze elkaar in weg liepen gingen ze er allebei onderdoor en kwam de bal voor de voeten van de Stampers-spits. Met deze kans wist hij zich wel raad. Hij kapte nog een verdediger uit en schoot de bal in de korte hoek hard binnen.
Dit was het teken voor de Zuiderburen om nog meer druk naar voren te zetten. Marco kwam net te kort na een voorzet van Stijn en Tommy schoot iets te gehaast, waardoor de bal over ging.

10 minuten voor rust kwamen de rood-gelen dan toch op gelijke hoogte. Jannes gaf, net over de middellijn, een perfecte voorzet op Tommy, Die kwam goed voor zijn tegenstander en kopte de bal schitterend in de kruising. Met deze stand werd de rust ook bereikt.

Na de thee kwamen Gijs en Paul in het veld voor Mark en Ad. De Zuiderburen hadden het idee dat er meer in zat en gingen op zoek naar de 2de goal. Echt grote kansen kregen ze echter niet en aan de andere kant was het opletten voor de tegenstoot. Zo kon Cees een (mislukte) voorzet van hun rechtsbuiten nog net over tikken en ging een schot van hun middenvelder net naast.

Voor de Zuiderburen waren Tommy en Marco ook een paar keer dicht bij een doelpunt en miste een schot van Stijn ook net precisie. Met nog een minuut of 10 te spelen besloot Jannes een keer om mee op te komen. Hij kreeg alle ruimte en besloot om op de rand van het strafschopgebied maar eens om uit te halen. Zijn schot werd nog wel aangeraakt door de keeper maar die kon niet voorkomen dat de Zuiderburen op voorsprong kwamen.

Hierna speelden de Zuiderburen het duel rustig uit. Sommige 'Stampers'-spelers konden dit niet goed hebben, waardoor er nog 2 spelers voor 5 minuten uit gestuurd werden. Door deze overwinning gaat Zuiderburen I nu (gedeeld) aan de leiding van poule 2. Volgende week wacht weer een zware wedstrijd, want dan is het team van 'La Gare' de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *