Ontzagwekkend weekend achter de rug

Velden van vv de Zuiderburen

Afgelopen weekend heeft v.v. de Zuiderburen haar 50-jarig bestaan gevierd. Een gevarieerd programma bood aan ieder wat wils in de feesttent op het sportpark in Reusel. De vrijdagavond was uitsluitend voor genodigden, op zaterdag werd met succes een beroep gedaan op het feestminnende uitgaanspubliek en op zondag werd het weekend in een ontspannen sfeer afgesloten met een programma voor het hele gezin.

Terugkijkend op deze drie dagen kunnen we niet anders dan concluderen dat onze club zich wederom op de kaart heeft gezet.
Op vrijdagavond werd van 19:30 uur tot 21:00 uur formeel afgetrapt met een receptie waarvoor eigen leden, oud-leden, oud-buurtvoetballers, vertegenwoordigers van omliggende verenigingen en andere belanghebbenden uitgenodigd waren.
Nadat een toost uitgebracht was op het 50-jarig bestaan werd de avond vanaf 21:00 uur muzikaal ingekleed door Ofgezatband tijdens Zuiderbuhne. Deze breed georiënteerde band uit Bladel bleek een schot in de roos voor het gemêleerde 250-koppige publiek. Rond de klok van 22:00 uur werd geheel onverwachts de jubileumcommissie in het zonnetje gezet. Een bijzondere rol was hierbij weggelegd voor Diego ‘Berry’ Maradonna.
Na dit intermezzo nam de Braboneger de microfoon ter hand om de aanwezigen te trakteren op een humoristische onderbreking.
Hierna namen dj Arjan Dirkx en Ofgezatband afgewisseld het muzikale roer weer over en werden er in de tent verscheidene anekdotes van weleer uitgewisseld. Het hoogtepunt van de avond moest echter nog volgen. Dit vond plaats toen oud-Zuiderbuur Martijn Huijbregts achter de drums plaatsnam en een nummer meespeelde met Ofgezatband.

"Martijn

Op zaterdag stond ’s middags de 4-kernen-cup op het programma. Dit is een jaarlijks terugkerend verenigingentoernooi van SDO ‘39, HMVV, v.v. Hulsel, Reusel Sport/Co trans en v.v. de Zuiderburen. Dit jaar (4e editie) was v.v. de Zuiderburen de organiserende club. Nadat de diverse teams de longen uit het lijf gelopen hadden werd rond de klok van 19:30 uur uiteindelijk v.v. Hulsel uitgeroepen tot winnaar van het toernooi.

Kort daarna stortten de spelers, alsmede het massaal toegestrooomde uitgaanspubliek, zich in het feestgedruis dat Zuiderpark Live heet. Tijdens dit festival werd het publiek ondergedompeld in de klanken van feestband Plork en de aannemers, gerenomeerd rapper Kraantje Pappie, energiek dj-duo The Allstarz en local hero Zerox. Het werd een ongekende bende zonder enige wanklank en het publiek genoot in optima forma.

Aftermovie Zuiderpark Live

De volgende middag (zondag 20 augustus) werd het jubileumweekend én de bouwvak afgesloten met Zuiderzonnetje. Dit staat synoniem voor een bourgondische achtertuinfestival voor het gehele gezin, waarbij muziek, lekker eten en drinken hand in hand gaan. De nadruk ligt op genieten in een ontspannen sfeer.
Op het podium gaven o.a. Punt uit, Adje Palen en de Mystery Sisters acte de présence. Er was een speiaal bieren bar, gehost door de gebroeders Panjoel en de bezoekers konden o.a. hun tanden zetten in een malse Zuiderburger of een goed gevulde Zuiderburrito. De kinderen vermaakten zich met voetbal of op het springkussen.
Het zonnetje liet zich warempel ook nog zien deze middag waardoor de naam nog meer eer aan gedaan werd. Hiermee was het een gepaste afsluiter van een zeer geslaagd weekend.

Wil je nog eens nagenieten van het weekend bekijk dan de foto’s via onderstaande links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *