Ook Bruintjes slachtoffer dadendrang Zuiderburen I

Trainingsbal

Het eerste team van de Zuiderburen heeft gisteren ’de Bruintjes’ met 1-4 verslagen. De Zuiderburen hadden het met name in de eerste helft erg lastig met het onbevangen spel van de thuisploeg. Halverwege de eerste helft zag men de tegenstander zelfs op voorsprong komen.

De zuiderburen-verdediging had geen antwoord op een snelle aanval over de rechterflank, waardoor Cees voor de 4e keer dit seizoen de bal uit het net moest halen: 1-0. Het was de eerste keer in deze competitie dat Zuiderburen I op achterstand kwam en het was de vraag hoe het hiermee om zou gaan.
Probleemloos zo zou snel blijken. Vlak voor de thee begon het even te draaien bij Zuiderburen I en prompt was de stand 1-2. Eerst ging Marco alleen op de keeper af na een lange uittrap van Cees om vervolgens koelbloedig af te werken: 1-1.

Enkele minuten later gaf Dennis een pass diagonaal over het veld, op de stropdas van Frank. Laatstgenoemde twijfelde geen seconde en schoot hard raak in de verre hoek, waardoor de achterstand binnen enkele minuten omgebogen werd in een voorsprong. In de tweede helft gaven de Zuiderburen, met Erik Lemmens als onbetwiste leider in de defensie, geen kans meer weg. Doordat er voorin erg veel kansen om zeep geholpen werden, waaronder een zeer goede mogelijkheid van de mee opgekomen Martien, bleef het nog lang spannend.

Vijf minuten voor tijd ging Marco echter weer alleen op de keeper af om aan alle onzekerheid een einde te maken: 1-3. Doordat Harm Jansen even later ook nog een balletje binnentrapte, eindigde de wedstrijd in een 4-1 voor de Zuiderburen. Doordat meerdere hooggeplaatste teams punten verspeelden, bezet Zuiderburen I nu fier de eerste plaats en is als enige team nog ongeslagen. Volgende week staat de topper tegen de titelkandidaat bij uitstek, ’het Bronneke’ op het programma. Tijdens deze wedstrijd kan wel eens uitgemaakt worden wie er winterkampioen wordt. Niet dat je daar veel aan hebt, maar toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *