Rood-zwart tiental strijdend ten onder tegen Bronneke

Twee ballen

Het lag niet in de lijn der verwachting dat de negatieve spiraal waar Zuiderburen II op dit moment in zit, vandaag doorbroken zou worden. Het team moest namelijk aantreden tegen de regerend kampioen 'het Bronneke' en dit was niet het enige probleem voor Zuiderburen II.

Vanmorgen op het 'Bruintjes'-veld bleek namelijk dat er niet eens een volwaardig elftal op de been gebracht kon worden. Inclusief dispensatiespelers Cees en Dennis trapte het team om 11 uur af, als negental in plaats van als elftal. Logischerwijs lag de nadruk in het team op de defensie. Voorin trad het team aan met slechts 1 aanvaller (Frans), die zijn waarde als counterspits moest bewijzen, met name in deze beginfase.

Ondanks de druk van 'het Bronneke' hield Zuiderburen II in die beginfase aardig stand. Michel stond er weer als vanouds als slot op de deur en keeper Cees bewees ook menig maal z'n waarde. In het eerste kwartier van de wedstrijd was wellicht de grootste kans zelf voor de Zuiderburen. Een goede combinatie tussen Frans en Harm in het 16-metergebied leverde net geen doelpunt op omdat de 'Bronneke'-keeper Harms schot knap parreerde.

Even later, Renier was ondertussen ingevallen, kreeg Zuiderburen II een vrije trap dichtbij het vijandelijke doel, maar hier werd helaas te onzorgvuldig mee omgesprongen. Weer een moment later viel het openingsdoelpunt dan toch aan de overzijde, nadat al eerder een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd was. Rechtsback Rick, die overigens goed speelde werd ditmaal afgetroefd door zijn directe tegenstander, die op zijn beurt de kortste weg naar het doel zocht en Cees vervolgens passeerde.

Ondanks de voorsprong van 'het Bronneke' bleef de tegenstander moeite hebben met de strijdwijze van Zuiderburen II. Naarmate de rust naderde kroop team II van de Zuiderburen ook meer en meer uit haar schulp, maar toch mocht het Cees nogmaals dankbaar zijn toen hij 5 minuten voor het rustsignaal een inzet van de rechtbuiten van 'het Bronneke' afweerde, waarna Zuiderburen II de thee nuttigde met een 1-0 achterstand en men in de wetenschap verkeerde dat er met het huidige spel wellicht voor een stuntje gezorgd kon worden.

Ondanks het numerieke ondertal was Zuiderburen II geenszins bereid zich naar de slachbank te laten leiden. Na rust stond er dan ook weer een strijdlustig elftal dat ditmaal meer van het eigen doel af probeerde te spelen. Wil schoof meer in en zo wist Zuiderburen II het 'het Bronneke' zo nu en dan knap lastig te maken.

Echt uitgespeelde kansen bleven jammerlijk uit en toen de Zuiderburen-storm enigszins getemperd was kon 'het Bronneke' op de counter voor gevaar zorgen. Attent uitkomen en een goede reactie met de linkervoet van Cees voorkwamen dat 'het Bronneke' de score op kon voeren. Verwoede pogingen van de mannen in de voorste linie van de Zuiderburen mochten ook niet meer baten en zo ging Zuiderburen II strijdend ten onder. Een compliment voor heel het team is echter zeker op z'n plaats. Na een vrij weekend wacht over 2 weken de confrontatie met het eerste team van de Zuiderburen, die nog steeds de ranglijst aanvoeren met hun ongeslagen status.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *