Ook de Valk moet eraan geloven

Trainingsbal

Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft Zuiderburen I gister haar seizoenstotaal opgekrikt naar 31 punten. Vooraf was bekend dat het team bij winst goede zaken zou doen, aangezien het dan zou stijgen op de ranglijst. Toch begon het team niet overtuigend en mocht 'de Valk' het spel maken gedurende de eerste helft.

'De Valk' wist hier maar weinig raad mee en daardoor ontstond een erg rommelig duel, waarin aan beide zijden veel balverlies geleden werd. Kansen waren er in het eerste bedrijf dan ook nauwelijks te bespeuren. Ook na de rust zette dit spelbeeld zich voort en zag het ernaar uit dat de partij zou eindigen zoals deze begonnen was. Gelukkig voor de Zuiderburen begon de verdediging van 'de Valk' tekenen van verzwakking te tonen. Of het concentratieverlies was of dat de goed storende Marco er de oorzaak van was, is onduidelijk.

Het was wel laatstgenoemde die nadat hij nog een goede kans langsgeschoten had, de 1-0 liet aantekenen. Een corner van Harm kwam via de kluts voor de voeten van Marco die net wat eerder z'n voet tegen de bal kon zetten dan zijn tegenstander.

Ook bij de 2-0 was het aandeel van Marco groot. Op de linkerflank was hij de verdediger te slim af en met een bekeken voorzet zette hij Martijn vrij voor de keeper, die op zijn beurt erg koelbloedig afrondde. Protesten van 'de Valk' vanwege vermeend handspel vonden bij de scheidsrechter geen gehoor.
Een moment later vestigde 'de Valk' weer de aandacht van de scheidsrechter op zich. Ditmaal door een grove overtreding op Dennis, die terecht met een gele kaart bestraft werd. De 2-0 voorsprong van de Zuiderburen, hoewel deze enigszins geflatteerd was, kwam hierna niet meer in gevaar.

Het spel was zeker voor verbetering vatbaar, maar qua effectiviteit leverde het team een topprestatie. Komend weekend staat er voor Zuiderburen I geen wedstrijd op het programma. De week erop sluiten Zuiderburen I en II het seizoen af met een onderlinge wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *