Knappe prestatie zuiderburen II tegen de Haoverekkers

Twee ballen

Zuiderburen II wist wat het kon verwachten afgelopen zondag, want een week eerder trof het eveneens 'de Haoverekkers', maar toen ging het om een vriendschappelijke wedstrijd. Om 11 uur verschenen beide teams afgelopen zondag aan de aftrap op veld 10 van het sportpark.

Op de overwinning van 'de Haoverekkers' van een week eerder viel niks af te dingen, maar deze keer liep het anders. Aangevuld met enkele spelers van Zuiderburen I bleef het team de gehele eerste helft vrij eenvoudig op de been. Daarbij was een opmerkelijke plaats toebedeeld aan Ruud. Hij nam namelijk plaats als back, waar hij normaal in de voorhoede terug te vinden is.

De opofferingsgezindheid bij de spelers van team II van de Zuiderburen was erg groot, maar tot aan de rust werd het net niet gevonden. Overigens ook niet door de tegenstander. Direct na rust brak John de ban, met alweer zijn 15e doelpunt van het seizoen.
Vijf minuten later werd de stand echter alweer gelijk getrokken door 'de Haoverekkers'. Daar waar Zuiderburen II eerder het seizoen vaak in elkaar stortte na een tegenslag bleef het dit keer goed voetballen. Gedoseerd ging het team op zoek naar de overwinning. Langzamerhand sloop er wat frustratie in het team van 'de Haoverekkers'. Dit leidde uiteindelijk tot een terechte rode kaart voor een aanvaller van 'de Haoverekkers'.

Het goede spel van de Zuiderburen in de tweede helft werd zo'n 10 minuten voor tijd beloond met een tweede doelpunt. Uit een penalty schoot Harm Goorman raak, waarmee de overwinning een feit was. Komende vrijdag wordt de competitie afgesloten met een wedstrijd tegen Zuiderburen I, wederom op het Sportpark. Achteraf vindt het afsluitingsfeest plaats in de kantine van 'Rosolo'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *