Focus op het nieuwe seizoen 2021-2022

Trainingsbal

Over ruim een maand staat weer een nieuw seizoen officieel op het punt van beginnen. Op 5 september start voor een aantal teams de oefencampagne, anderen nemen deel aan het bekertoernooi. Velen zitten momenteel nog in de vakantiemodus, maar achter de schermen gaat de focus langzaamaan naar het nieuwe seizoen.

Hoe is v.v. de Zuiderburen uit de Coronacrisis gekomen?

Bovenstaande titel suggereert dat Corona achter de rug is. We zijn ons bewust van de huidige cijfers m.b.t. de pandemie. We roepen iedereen nog steeds op alert te blijven, zeker door de Delta-variant van het virus. Desondanks gaan we ons focussen op een normaal seizoen.

Blij verheugd met de komst van nieuw team

De voorbije periode is niet makkelijk geweest. Achter de schermen hebben we met onze vrijwilligers ons best gedaan de vereniging zo goed mogelijk draaiende te houden. Uitstroom van leden hebben we echter niet volledig kunnen voorkomen. Grote meevaller was echter het compete nieuwe team dat de overstap maakt van de buren van Reusel sport naar de Zuiderburen. Dit team zal in het komende seizoen ons eerste elftal gaan vormen. Per saldo is het ledenaantal hiermee gestegen.
Op 12 augustus, voorafgaand aan de eerste training van het team, zal kort een informatiebijeenkomst plaatsvinden in kantine ‘Ons Huukske’. Dit is voor alle nieuwe leden en zal om 19 uur aanvangen.

We gaan het clubgevoel weer terugbrengen komend seizoen! #Gruunwittewel

Krappe selecties blijven aandachtspunt

De teams van afgelopen seizoen hebben vrijwel allemaal te maken met terugtredende spelers. Dit kan in het nieuwe seizoen voor problemen zorgen. Blessures liggen op de loer, zeker na zo’n lange periode zonder wedstrijden. Met name Zuiderburen 2 en onze dames zouden graag nieuwe aanwas verwelkomen om de selecties te versterken.  Heb je interesse, stuur even een berichtje.

Nieuwe seizoen in aantocht

Mutaties en nieuwe selecties voor het nieuwe seizoen

Zuiderburen 1 (4e klasse)

Zoals gemeld komt er een volledig team over van Reusel sport en gaat dit team het nieuwe Zuiderburen 1 vormen. Dit team herbergt veel spelers die de laatste 10 jaar acte de présence gaven op het Zuiderburentoernooi en ook verscheidene malen met de eerste prijs aan de haal gingen. Het is bovendien een echt vriendenteam waardoor het perfect aansluit bij het DNA van v.v. de Zuiderburen.

Zuiderburen 2 (5e klasse)

Het team dat de voorbije 7 jaar de basis vormde van het eerste, wordt nu Zuiderburen 2. Het team heeft een flinke aderlating te verwerken doordat Maurice Cremers en zowel Mart Lavrijsen als Mart van Gompel te kennen gegeven hebben rustend lid te worden, waarbij de laatste 2 nog wel op oproepbasis beschikbaar zijn. Verder verhuist Alexander binnen de vereniging. Hij gaat zijn kunsten vertonen bij Zuiderburen 5. Daarnaast heeft Rick Bogaerts het voetbal volledig vaarwel gezegd.
Hier tegenover staat de komst van Johan Moors en Mark Bruurs, die zijn lidmaatschap weer omzet naar actief lid.

Zuiderburen 3 (6e klasse)

Zuiderburen 2 van afgelopen seizoen wordt met ingang van komend seizoen Zuiderburen 3. Deze selectie is gekrompen doordat Michel Lavrijsen de voetbalschoenen aan de wilgen hangt en Bart van Sambeeck noodgedwongen moet stoppen als gevolg van ernstig blessureleed. Laatstgenoemde blijft echter aan het team verbonden als onderdeel van de staf.
Als rustend lid is Roy Jansen nog lid geworden van Zuiderburen 3. Hij heeft een verleden met diverse spelers vanuit de buurtvoetbaltijd en showt vandaag de dag regelmatig zijn kunsten op de mountainbike bij MC de Zuiderburen.

Zuiderburen 4 (6e klasse)

Zuiderburen Quattro blijft Zuiderburen Quattro! Bij dit team zijn nauwelijks mutaties. Arno van Gorp, die de voorbije jaren rustend lid was door blessures, wil zich weer actief inzetten voor het team. Verder is Niels Gubbels aan het team toegevoegd als rustend lid.

Zuiderburen 5 (6e klasse)

Zuiderburen 5 was afgelopen seizoen het derde team. Zoals eerder gemeld komt Alexander Hendrikx over van het oude Zuiderburen 1 om bij het vijfde de lijnen uit te zetten. Hier staat tegenover dat Joran Pijs en Gijs Verhagen hun lidmaatschap omgezet hebben naar dat van rustend lid. Martijn van den Hout doet het omgekeerde en wordt weer actief lid.

Zuiderburen VR1 (5e klasse)

Het damesteam van de Zuiderburen gaat een uitdagend seizoen tegemoet. Diverse speelsters hebben zich uitgeschreven: Maureen Sanders, Demi Roijmans, Lotte van Gompel, Emy Vosters en Lynn Nouwens (was al rustend lid). Verder worden Fabiënne Gooskens, Iris van der Heijden en Reneé Verstijnen rustend lid.
Hier staan vooralsnog slechts 2 nieuwe aanwinsten tegenover: Jenny Bimmerman en Bente Michiels.

 

Het mag duidelijk zijn dat het een uitdagend seizoen gaat worden voor diverse teams. De teamindelingscommissie heeft diverse scenario’s afgewogen, maar een beter oplossing is gewoonweg niet voorhanden. De volledige selecties van de voornoemde teams kun je bekijken via het menu.

Nieuwe seizoen in aantocht

Veld op orde brengen voor het nieuwe seizoen

Net zoals in aanloop naar eerdere seizoenen, vindt er in augustus weer een zogenaamde klusdag plaats. Op die dag gaan we met vereende kracht het veld in orde brengen zodat we in dat opzicht goed aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Dat betekent:

 • Veld uitmeten en belijnen;
 • Reclameborden, doelen en dug-outs reinigen;
 • Vangnet op het trainingsveld vervangen;
 • Eventueel nieuwe reclameborden ophangen / oude verwijderen;
 • Wat verder nodig mocht zijn…

We rekenen op inzet vanuit de leden. Vanuit de club zal er voor een hapje en drankje gezorgd worden.

Belangrijke data voor het nieuwe seizoen

Hieronder een overzicht van belangrijke data met betrekking tot het nieuwe seizoen:

 • 5 augustus 2021: Hervatting trainingen op het sportpark;
 • 12 augustus 2021, 19:00 uur: Informatiebijeenkomst Zuiderburen 1, kantine Ons Huukske;
 • 13 augustus 2021: Publicatie bekerindelingen;
 • 14 augustus 2021: Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie;
 • 27 augustus 2021: Publicatie competitie-indeling;
 • 28 augustus 2021: Publicatie wedstrijdprogramma;
 • 28 augustus 2021: Jaarlijkse klusdag
 • 3 september 2021, 19:30 uur: Algemene ledenvergadering, zaal de Koster (mits de Coronamaatregelen het toelaten);

We hadden graag gezien dat we hier een spetterende seizoensouverture aan toe konden voegen, maar de huidige ontwikkelingen qua Corona laten dat niet toe. Voor de meest actuele data m.b.t. competitiewedstrijden verwijzen we je graag naar de voetbal.nl app.

We zoeken nog scheidsrechters voor het nieuwe seizoen

Scheidsrechters gevraagd voor het nieuwe seizoen

Wij zijn dringend op zoek naar één of meerdere scheidsrechters die vanaf komend seizoen wedstrijden van onze club willen leiden. Het gaat om wedstrijden die plaatsvinden op zondag om 10:00u of 12:00u. Uiteraard staat er een vergoeding tegenover het fluiten. Per wedstrijd ontvang je €10,- en een kop koffie / thee. De Zuiderburen zorgt voor een scheidsrechters outfit, inclusief fluit, kaarten en notitieboekje.

Interesse om scheidsrechter te worden?

Je kunt een officiële KNVB scheidsrechterscursus volgen op kosten van onze club. Geïnteresseerden melden zich bij Frans Jansen (06-33175679) of één van de andere bestuursleden of mailen naar info@zuiderburen.com.

Wij zijn je alvast zeer dankbaar voor je interesse.

45+ team: go or no go?

Met ingang van komend seizoen gaat er in de regio ook een recreatieve 45+ competitie van start. Hier zouden we met v.v. de Zuiderburen ook graag aan deelnemen. We zijn daarom nog op zoek naar vitale 45 plussers die regelmatig tegen een balletje willen trappen. Op dit moment hebben we 5 spelers, maar we willen graag naar de 10.

Wat houdt de 45+ competitie precies in?

Vanuit vv Steensel is het initiatief opgepakt om regionaal een competitie op te starten speciaal voor 45 plussers. Inmiddels hebben ook een aantal andere verenigingen al toegezegd een team af te vaardigen voor de competitie. Ongeacht of de Zuiderburen deelneemt gaat de competitie sowieso van start. Hierbij wordt er op regelmatige basis (niet iedere week) tegen elkaar gespeeld op een klein veld met kleine goals (F-doelen). De speeltijd is 2x 30 minuten en er wordt gespeeld zonder scheidsrechter.
Een wedstrijd wordt gespeeld volgens de 7-tegen-7 opzet.

Wil je meer weten of wil je je graag aansluiten bij het team, meld je even bij Frans Jansen (06-33175679).

Doneer wat leer

De ballenactie van de Jumbo heeft onze club 12,75 ballen opgeleverd. Wij willen iedereen bedanken die een donatie gedaan heeft. Onze eigen ballenactie onder de noemer ‘Doneer wat leer’ is een stuk succesvoller. Daarmee hebben we het doel van 20 ballen bereikt. Doneren kan echter nog altijd via doneerwatleer.nl.
We waarderen ieders steun en garanderen je dat het geld besteedt wordt aan trainingsmaterialen. Bij voorbaat dank voor je donatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie