Tijdens het afgelopen Europees kampioenschap voetbal organiseerden wij de Zuiderburen EK-pool. Het was de eerste keer dat we het voorspel-spel op touw zetten. De vereniging kan terugkijken op een geslaagde editie Een vervolg bij komende eindtoernooien is dan ook gegarandeerd.

Op 11 juni ging het spel van start met maar liefst 202 deelnemers. De spelers streden om een deel van de goed gevulde pot (€1020,-). Het doel was zoveel mogelijk punten behalen op basis van voorspellingen van uitslagen van de EK-wedstrijden. Daarnaast konden extra punten verdiend worden met bonusvragen.

Rob Louwers verdedigt eerste plek met verve

Na een maand voorspellen werd Rob Louwers glorieus winnaar van de pool. De nieuwbakken Zuiderbuur bezette voorafgaand aan de finale al de eerste plek in de ranking. In de wetenschap dat hij de uiteindelijke toernooiwinnaar niet meer correct kon hebben, was hij allerminst gerust op de eindoverwinning. Met het juist voorspellen van de Europees kampioen waren namelijk 10 extra punten te verdienen.
Net voor aanvang van de finale (Italië-Engeland) gokte Rob op een 1-1 eindstand van die titanenstrijd. Dat bleek een gouden zet, want hiermee bleef hij op de hoogste podiumplek. Hiermee verdient hij het mooie bedrag van €510,- (50% van de pot).

Rob krijgt de eerste prijs in de Zuiderburen EK-pool uitgereikt door voorzitter Frans

Rob krijgt de eerst