Red coral afgedroogd

Twee ballen

In verband met Pasen stond er dit weekend op zaterdag al een wedstrijd gepland. Om 17.00 uur stond Zuiderburen II aan de aftrap voor de wedstrijd tegen 'de Red Coral'. Door de afwezigheid van Willem nam Ron Lavrijsen zijn plaats in op het doel.

In de eerste helft legden de Zuiderburen een hele aardige partij op de mat, met enkele goede combinaties. Eindstation was vaak John die als diepe spits zijn opponent vaak te snel af was. Vooral Renier wist hem goed te vinden. Op deze manier kwamen de eerste 2 doelpunten ook tot stand.

Hierna bleef Zuiderburen II het initiatief houden. Uit een corner kwam de 3-0 voort, toen Renier op de 16 tijd kreeg om uit te halen en de keeper van 'de Red Coral' kansloos liet. De 'Red Coral' stelde in het eerste bedrijf weinig tegenover de dadendrang van de Zuiderburen. Eén keer werd er van dichtbij over geschoten. Vele aanvallen werden al vroegtijdig in de kiem gesmoord.

Met name Michel verzette als verdedigende middenvelder veel werk. Hierdoor kon Renier het elftal aanvallende impulsen blijven geven, waardoor John nog voor rust zijn derde doelpunt kon scoren. Na rust nam Zuiderburen II wat gas terug. Er werd wat meer balverlies geleden en passes werden wat onnauwkeuriger. Halverwege de 2e helft werd het toch 5-0. Via de 'Red Coral'-doelman kwam de bal voor de voeten van John, die ook dit buitenkansje niet onbenut liet en daarmee zijn seizoenstotaal met 4 goals uitbreidde.

Vlak daarna deed de tegenstander iets terug. Michael gaf zijn directe tegenstander een duw op de doellijn, die door de scheidrechter met een penalty bestraft werd. Deze werd gescoord, waarmee de einduitslag op 5-1 kwam. Even daarna moest Ron nog wel een keer handelend optreden, toen een bal van de voet van Renier in eigen doel dreigde te belanden. Hij redde echter bekwaam met een mooie zweefduik. Met deze overwinning komt Zuiderburen II op 13 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *