Zuiderburen II loopt rood aan tegen ‘Reuselcity’: 1-2

Twee ballen

Zuiderburen II heeft de 5-1 overwinning van afgelopen zaterdag tegen 'de Red' geen goed vervolg kunnen geven. Op het Bruintjesveld werd een beschamende nederlaag tegen de nummer laatst van de ranglijst, 'Reuselcity' geleden: 1-2. In het begin van de wedstrijd liet Zuiderburen II 'Reuselcity' het spel maken, wetende dat kansen vanzelf zouden komen.

Het duurde dan ook niet lang voordat er een uitgelezen mogelijkheid ontstond om op voorsprong te komen, toen Renier werd onderuitgetrokken in het vijandige strafschopgebied en Jan vervolgens mocht aanleggen vanaf elf meter. Zijn matige inzet werd echter gestopt door de keeper van 'Reuselcity'. Ondanks de vroege misser bleef het spelbeeld ongewijzigd: ‘Reuselcity’ mocht het spel maken, maar kwam niet verder dan enkele gevaarlijke corners.

Aan de andere kant stapelden de kansen zich op. Met name John had zijn vizier, in tegenstelling tot zaterdag, niet op scherp staan. Ook Ron Lavrijsen was dichtbij de openingstreffer; zijn kopbal belandde echter op de bovenkant van de lat. Vlak voor rust brak 'Reuselcity' verrassend de ban door in een spaarzame tegenstoot zowaar de 0-1 op het scorebord te zetten: De watervlugge rechtsbuiten van Reuselcity was iedereen te snel af, haalde de achterlijn en gaf de bal voor aan de geheel vrijstaande medespeler: 0-1; tevens de ruststand.

Na rust leek Zuiderburen II het spel naar zich toe te trekken, zeker toen Renier al vrij snel na een goede loopactie de gelijkmaker binnentikte. Vervolgens kregen Michel en Frans (naast) beide nog grote kansen om Zuiderburen II op voorsprong te zetten, maar net als in de eerste helft ontbrak het aan de afronding. Daardoor bleef de strijdlustige tegenstander in een stuntje geloven, zeker toen Ron Lavrijsen het veld moest verlaten.

Zijn vliegende tackle (met gesterkt been) werd terecht met rood bestraft en daarmee bracht hij niet alleen zichzelf maar ook zijn ploeg in diskrediet, zo zou later blijken. Vlak voor tijd viel de bal plotseling voor de voeten van een vrijstaande 'Reuselcity'-aanvaller, die de bal beheerst achter keeper Willem schoot: 1-2. Deze klap kwam Zuiderburen II niet meer te boven, waardoor Reuselcity zijn eerste drie punten pakte in de competitie, tot ontluistering van veel Zuiderburen-spelers. Volgende week wacht de moeilijke wedstijd tegen ‘de Driesprong’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *