Red coral legt Zuiderburen I geen strobreed in de weg

Trainingsbal

Na een reeks potentiele kampioenskandidaten getroffen te hebben, moest Zuiderburen I vanmorgen aantreden tegen de rode lantaarndrager uit de competitie: 'de Red Coral'. De laatste seizoenen heeft dit team de naam van angsgegner gekregen voor de Zuiderburen, omdat er regelmatig puntverlies geleden werd tegen de caféploeg.

Vandaag was dit echter niet het geval, hoewel v.v. de Zuiderburen niet haar beste elftal het veld in kon sturen. Vanwege een handblessure werd Cees in het doel vervangen door Jan van Limpt en eerstgenoemde nam plaats in de voorhoede. Dit pakte al binnen 2 minuten goed uit. Op de rand van de 16, aan de rechterzijde kreeg Cees de bal en hij joeg deze zonder aarzeling, via de binnenkant van de paal in de verre hoek.

In de beginfase leek Zuiderburen I deze snelle voorsprong ook snel uit te gaan bouwen. Cees bleef voorin zwoegen en Harm en met name Dennis waren dichtbij de tweede treffer met afstandschoten. Slechts één keer kon 'de Red Coral' in de eerste helft gevaarlijk worden. Een uitbraak via de rechterflank kon met een ultieme sliding door Dennis, die goed meeverdedigde, ongedaan gemaakt worden.

Dat de 1-0 stand bij rust nog op het scorebord stond, mag de Zuiderburen-voorhoede zich aantrekken, want er werd niet efficiënt omgesprongen met de geboden kansen. Dit beeld zette zich ook in de tweede helft voort, maar gelukkig voor Jan kon 'de Red Coral' voorin ook geen vuist maken. Veel kansen van Zuiderburen I werden vroegtijdig in de kiem gesmoord omdat veel vlagsignalen van de 'Red Coral-grensrechter' op z'n minst dubieus waren.

Halverwege de tweede helft kreeg Cees nog een goede kans, toen hij wel door mocht gaan na een goede pass van Martien. In plaats van zelf uit te halen speelde hij de bal af naar rechts, waardoor de kans verloren ging. Uiteindelijk verdubbelde Jannes de score toch nog. Uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied, gegeven omdat Harm onreglementair afgestopt was, schoot hij onverbiddelijk raak. De slecht opgestelde muur van 'de Red Coral' vormde hierbij ook totaal geen belemmering.
In het komende Pinksterweekend speelt Zuiderburen I op maandag tegen 'de Valk'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *