Reusel Sport/Faesgroep 6 – Zuiderburen 2

Twee ballen

Op zondag 5 oktober 2014 stond de eerste echte Reuselse derby van het seizoen op het programma. Zuiderburen 2 moest “uit’ naar Reusel Sport. Voor deze derby was nogal wat publiek op de been en die zagen Zuiderburen 2 voor het eerst in de traditionele groen-witte tenues aantreden.

Dit laatste was uit noodzaak geboren omdat de beruchte ‘Tenuedief van de wisselstroom’ sinds vorige week weer actief is.
Aangezien het aantal geblesseerde spelers van Zuiderburen 2 nog steeds aanzienlijk is, begonnen ze met gelegenheidslinksback Paul van Gisbergen van zuiderburen 4. En ook Harm Goorman en Barry Biessen mochten op de bank van zuiderburen 2 plaatsnemen. Verder waren er weinig verrassingen in de opstelling van coach Laarakker. Ofja, voormalig spits Martijn Adriaans mocht weer eens de ‘mid-mid-positie’ bezetten.
In de eerste helft leek Zuiderburen 2 moeite te hebben met het goede positiespel van Reusel Sport 6, maar echt grote kansen werden door de verdediging van de Zuiderburen niet weggegeven. Wel waren er een aantal gevaarlijke schoten vanaf de tweede lijn. Maar keeper Frits keek al deze schoten geroutineerd naast…
Aan de andere kant waren er nog wel een aantal uitbraken van de snelle spitsen Panjoel en Smolders van de zuiderburen. Een van deze uitbraken leidde zelfs tot een doelpunt.
Na een corner van Reusel Sport werd de bal door de zuiderburen goed weggewerkt en kwam deze bij Ralf Panjoel voor de voeten. Deze lelde hem naar voren en Marc Smolders klopte verdediging van Reusel Sport op snelheid en mocht zodoende doorlopen richting de goal van Reusel Sport. Zoals van een topspits te verwachten valt schoot Marc deze bal vol in de kruising. Zo kon Zuiderburen 2 met een 1-0 voorsprong aan de thee.
In het begin van de tweede helft werden de Zuiderburen verrast door de felheid van Reusel Sport. Binnen 5 minuten hadden ze een 1-0 achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Beide doelpunten werden vanaf de rand van het strafschopgebied binnengeschoten en ook beide ballen werden nog van richting veranderd door een van Gompel in de verdediging van de Zuiderburen waardoor keeper Frits van Sambeek kansloos was.
Na deze rush van Reusel Sport herpakte de Zuiderburen zich wel, alleen de 3-1 bleef nog wel enige tijd in de lucht hangen. Maar door steeds beter spel keerde de kansen zich enigszins en halverwege de tweede helft viel de 2-2 dan ook. Barry Biessen, die in de tweede helft ingevallen was voor Martijn Adriaans, schoot van afstand op goal. De bal werd nog van richting veranderd door een speler van Reusel Sport en daardoor was ook in dit geval de keeper kansloos. Er waren zelfs nog een aantal kansjes op de 3-2. Een aantal harde schoten op goal waar iemand van Reusel Sport toevallig voor ging staan….
Uiteindelijk floot de scheidsrechter (volgens vele spelers een beetje vroeg) voor het einde van de wedstrijd en konden beide teams wel leven met de 2-2 uitslag die op het scorebord stond. En zo bezet de Zuiderburen ook na dit weekend nog de zesde plaats in de competitie. Volgende week wacht op het eigen veld BES 3 die op dit moment de zevende plaats bezetten. Dus dat wordt een belangrijke wedstrijd wil Zuiderburen 2 zich in de middenmoot van deze competitie hadhaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *