Zuiderburen 1 knokt zich voorbij Casteren 2

Trainingsbal

Nadat de Zuiderburen vorige week op bezoek bij de Bocht in extremis de punten verspeelde, stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Casteren 2 op het programma. Om 12 uur werd er afgetrapt op thuisveld waarvan het gras aan de lange kant was.

De Zuiderburen troffen Casteren met enkele routiniers, waaronder oud-Zuiderbuur Adrie Lavrijsen. Net zoals tegen de Bocht begonnen de groen-witte voorzichtig aan de wedstrijd. Waar Casteren al snel in hun spel kwamen, lange ballen achter de verdediging van de Zuiderburen, duurde het bij de thuisploeg een kwartier voordat de bal rustig in de ploeg gehouden werd. Achterin durfde Michel niet goed door te schuiven in verband met het gevaar van de counter. En op het 5 mans middenveld hadden Frans, Mart, Gijs, Maurice en Mike moeite om elkaar te vinden. Casteren zat er dan ook een stuk feller op dan de Zuiderburen. En met name Maurice kreeg een paar aardige tikken te verwerken. Toch waren het de Zuiderburen die het eerst trefzeker waren. Na een goede actie van Frans zette hij Maurice oog in oog met de doelman. Met een zuivere lob werd deze verschalkt en was de 1-0 een feit.
Niet veel later vestigde Maurice wederom de aandacht op zich door de eerste gele kaart te pakken namens de Zuiderburen. De groen-witten moesten de rest van de eerste helft met 10 man verder. Dit maakte ook wat extra werklust los bij de thuisploeg, die weinig meer weggaven. Al verloren ze wel de goed spelende Frans, die met een hamstring blessure vervangen moest worden door Tim. Logischerwijs kwam er wel meer druk van Casteren. En ondermeer Mark had zijn handen vol aan de behendige spits van Casteren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de assist op de 1-1 van zijn voet kwam. Al moet gezegd worden dat zijn collega spits die de voorzet bij de tweede paal binnenschoot wel erg veel ruimte kreeg.
Na de thee traden de Zuiderburen met een vernieuwde verdediging aan. Kevin en Teun namen de plaatsen in van Michael en Ronnie. Ook Gijs nam plaats in de dugout, hij werd vervangen door Jules. Deze omzettingen leiden ertoe dat de Zuiderburen meer druk naar voren gingen zetten. Achterin werd er veelal 1-op-1 gespeeld en overal op het veld werden de Casteren spelers opgejaagd. Geheel tegen de verhouding in viel de 1-2 echter aan de andere kant. De steeds beter keepende Thijs moest voor de tweede keer vissen, toen de spits zijn tweede treffer binnen “tikte”. Iedereen behalve de man in het zwart constateerde dat dit onreglementair met twee handen gebeurde.
Dit was echter het sein voor de Zuiderburen om alle schroom van zich af te gooien. Martijn was Ralph inmiddels komen vervangen en zorgde voor veel onrust in de verdediging van Casteren. Het was echter keeper Thijs die met een uittrap Maurice oog in oog zetten met de keeper van de tegenpartij. Ondanks de zeeën van tijd bleef Maurice cool en schoot de 2-2 tegen de touwen.
Mart had de 3-2 op zijn voet na een prachtige combinatie met Martijn. Hij koos er echter voor om in de zestien nog een man uit te kappen, hierdoor kreeg het goede werk van Martijn niet het verdiende resultaat.
Niet veel later lanceerde Martijn de pijlsnelle Tim, die als rechtsbuiten wederom een goede wedstrijd speelde. Tim sneed naar binnen en schoot onverwachts in de korte hoek. De keeper, die op een voorzet rekende was geklopt en de 3-2 was eindelijk een feit.
Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven waardoor de Zuiderburen haar tweede overwinning behaalde.
Komende week mogen de Zuiderburen op bezoek bij Riethoven proberen om de eerste uitoverwinning te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *