Reuselcity bijt zich stuk op stugge zuiderburen

Trainingsbal

Zuiderburen II heeft het seizoen 2009-2010 op een stijlvolle manier afgesloten door met 10 man met 1-0 te winnen van 'Reuselcity'. Voor de stand maakte dit niks meer uit, want dat de rood-zwarten op een achtste plaats zouden eindigen stond voor de wedstrijd al vast.

Voor de tegenstander stond er wat dat betreft meer op het spel. Zij wilde graag de vierde plaats vasthouden. Om die reden duldde 'Reuselcity' het ook niet dat oud-trainer Tommy Huijbregts de Zuiderburen kwam versterken. De Zuiderburen toonden aan het zo ook af te kunnen.

Het eerste gevaar kwam wel van 'Reuselcity'. Op rechts speelde de lange spelmaker van de groenhemden zich vrij. Zijn voorzet werd bij de eerste paal afgedrukt, maar belandde gelukkig voor de Zuiderburen op de buitenkant van de paal.
In de daaropvolgende tegenstoot vond Zuiderburen II het net wel. Mike kreeg wat tijd en ruimte op de linkerflank. Zijn voorzet ging via een tegenstander omhoog. Harm was daarna alert; hij kopte goed terug op Jan, die vervolgens prachtig doel trof in de linker bovenhoek.

Tien minuten later mocht 'Reuselcity' aanleggen vanaf 11 meter, na een lichte overtreding in het zestienmetergebied. Zoals wel vaker dit seizoen toonde de keeper aan dat penalties stoppen tot één van zijn kwaliteiten gerekend moet worden. Met een ferme duik parreerde hij de inzet.

In het vervolg van het eerst bedrijf kon Zuiderburen aardig tegenstand blijven bieden ondanks de ontertal-situatie. In de laatste 35 minuten van de competitie werden de roodhemden steeds verder teruggedrukt en zo nu en dan kraakte de defensie behoorlijk. Zo kwamen de Zuiderburen goed weg na een slimme loopactie van de rechtsbuiten. Hij was Mark te slim af, nadat deze een sliding inzette en legde daarna goed terug op de spits, maar die kreeg het voor elkaar de bal van dichtbij over te schieten.

De Zuiderburen kwamen er nog maar sporadisch uit, maar met name van Harm ging toch nog redelijk wat dreiging uit. Op 7 minuten van het einde leek hij zelfs recht te hebben op een strafschop, maar de arbiter wuifde de overtreding weg.
Aan de overzijde vocht de laatste linie voor wat het waard was en zo werd de 1-0 overwinning over de streep getrokken.

Met deze victorie komt er ook een eind aan de ruim 25-jarige carrière van Eric Bel als Zuiderbuur. Het bestuur van de club dankt Eric, namens alle leden, voor al die jaren trouwe dienst, zowel op als naast het veld en wenst hem succes bij Reusel sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *