Onderuit door te weinig spelers

Trainingsbal

De wedstrijd van afgelopen zondag stond in het teken van het behalen van de 5de of 6de plaats in het beker programma. Bij aanvang van de wedstrijd stonden er maar 8 geel-roden op het veld (omdat o.a. Wim en Tommy het team maar weer eens flink in de steek lieten door niet op te komen dagen) waarmee de confrontatie tegen het altijd lastige 'Reuselcity' bij voorbaat een moeilijke opgave was.

Bij het horen van het eerste fluitsignaal ging de bal desondanks goed rond bij Zuiderburen I en kreeg de tegenstander geen grip op de wedstrijd. De eerste 20 minuten verliepen voor beide ploegen zonder opmerkelijke situaties en er ontstonden geen uitgespeelde kansen voor beide doelen.

Na 20 minuten was daar de 9de man aan de kant van de Zuiderburen, Stijn, die zich verslapen had. Tot aan rust werd er gespeeld met 2 man minder maar toch wist Zuiderburen I zich goed staande te houden. Vlak voor rust was Eric Cox dichtbij de openingstreffer; vanuit een corner wist hij de bal net niet binnen te koppen. In de rust was inmiddels ook Robert op komen dagen dus de 10de man.

Meteen na rust is het echter 'Reuselcity' dat de controle overneemt en dit leidt ook vrij snel tot de openingstreffer. Een pass van links valt in de zestien voor een groenhemd en deze schiet hem in de linkse hoek binnen waarbij de bal nog door de handen glipt van keeper Dennis.

Het is nu aan de Zuiderburen om aan te gaan vallen maar het zijn de groen-zwarten die de score verder uitbreiden. Na een lange pass komt de bal bij de spits die hem keurig buiten het bereik van de keeper binnen schiet.

Na een 25-tal minuten valt dan toch de aansluitingstreffer. Deze komt tot stand na een bal op Gijs die daarna zijn kwaliteiten maar weer eens laat zien. Na het uitspelen van 2 spelers en de keeper tikt hij de bal simpel binnen: 2-1. "Het is weer een wedstrijd."

Toch is het 'Reuselcity' dat vlak voor het einde de wedstrijd op slot gooit. Een schot van grote afstand, hard en perfect in de hoek, is het slotwoord: 3-1. En zo behaalt de formatie van Zuiderburen I de zesde plaats in het bekertoernooi.
Volgende week vindt de laatste wedstrijd van het seizoen plaats tegen 'de Rodeho' (op het sportpark), waarbij niks meer op het spel staat want de derde plaats voor de competitie is ons niet meer af te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *