Reuselcity zakelijk opzij gezet

Trainingsbal

Dennis mocht Cees’ plaats vervangen in het duel met 'Reuselcity' afgelopen zondag, omdat Cees twee weken eerder gekneusde ribben opliep in de strijd tegen 'de Stampers'. Voor de rest kende de opstelling van Hans geen verrassingen. Zuiderburen I kwam goed uit de startblokken en bestookte vrijwel direct het doel van de opponent.

Tot uitgespeelde kansen leidde dit niet, maar een aantal afstandsschoten waren het gevolg. Enkele kleine kansen in de eerste helft lagen op voet van Marco, die na individueel doorstoten de touwen helaas niet wist te vinden. In de daaropvolgende fase lag de ruimte aan de rechterkant, waar Eric meerdere keren tot aan de achterlijn mocht komen. Ook zijn voorzetten konden niet binnen gewerkt worden en individuele acties van Frank mochten ook niet baten.

In tegenstelling tot Zuiderburen I, die met regelmaat gevaarlijk de goal van 'Reuselcity' bestookte, brachten de geringe uitbraken van 'Reuselcity' weinig gevaar. Geheel volgens verwachting viel de 1-0 in het voordeel van Zuiderburen I. Veel doelpogingen werden door de goalie tot hoekschop verwerkt. Een zoveelste hoekschop werd direct tot een tweede hoekschop verwerkt. Deze laatste kon door de goed opgekomen Ad netjes worden binnengewerkt 1-0.

Hoewel Zuiderburen I overtuigend speelde en haar keeper maar weinig ballen behoefde te keren, zorgde zij niet voor een stunt en bleef het tot aan de rust 1-0. Tijdens de rust werd de ervaren laatste man Erik Lemmens gewisseld. In de tweede helft was meteen merkbaar dat Zuiderburen I wat moeilijker van haar eigen helft kwam. Gevaar leverde dit daarentegen niet op, omdat Eriks plaatsvervanger Ron wel raad wist met de bal.

Omdat Zuiderburen I iets terughoudender speelde, kreeg haar voorhoede steeds meer ruimte. Helaas stonden de spitsen iets te ver van elkaar en konden ze de bal maar moeilijk vasthouden. Bij meer en meer counters kwam Zuiderburen I snel opzetten. Frank snelde eens naar de achterlijn, maar Mark dook net onder zijn voorzet door. Ook Tommy werd gevaarlijker en wist meer en meer een voet te wrikken tussen de opponent en de bal.

Een tweede goal ontstond zo ook uit een snelle counter. Twee Zuiderburen werden op snelheid het bos in gestuurd, maar kwamen hier overeenstemmend weer uit. Tommy liet lopen en Jannes mocht binnenkant paal binnenschieten 2-0. Geen paniek; een even grote kans kwam daarna op Tommy’s schoenen, maar hij gleed net voor de voeten van Jannes de bal voorlangs.

Eventjes was het nog schrikken toen een middenvelder van Reuselcity een verre bal op goal schoot. Het leek een makkelijk balletje, maar keeper Dennis sloeg met enige moeite de bal over. Eindstand 2-0. Volgende week staat topper 'het Bronneke' op het programma en wederom moet Zuiderburen I om half 10 spelen, maar ditmaal op het veld van 'de Rodeho'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *