Harm en Willem wijzen Zuiderburen II de weg

Twee ballen

Na vier wedstrijden op rij verloren te hebben bleef Zuiderburen II vanmorgen eindelijk weer eens aan de goede kant van de score. De rood-zwarten deden wat ze moesten doen tegen 'de Driesprong' in het achterhoofd houdend dat directe concurrenten 'de Bruintjes' en 'Reuselcity' verloren hadden.

Na een gelijkopgaande beginfase, kreeg Zuiderburen II na een kwartier spelen een vrije trap op 20 meter van de goal. In het zestienmeter-gebied stond de luchtmacht al paraat, maar specialist Harm besloot de vrije trap ineens op doel te schieten, waarmee hij de keeper verraste. De bal ploftte prachtig in de linkerkruising.

Aan het spelbeeld veranderde weinig. De Driesprong die in aanvallend opzicht een mix bezit van techniek en fysieke kracht probeerde wel, maar miste ook het echte raffinement. Ties vocht, na een week wintersport weer als vanouds verbeten duels uit met zijn directe tegenstander. Telkens als deze dreigend op driegde te komen zat Ties er vol bovenop. Een optelsom van twee lichte overtredingen leverde hem echter wel een gele kaart op. De organisatie werd snel omgegooid waardoor 'de Driesprong' de overtal-situatie niet uit kan buiten.

De Zuiderburen bleven zelf wel gevaarlijk, maar de voorhoede werd meermaals teruggefloten vanwege buitenspel. Op 12 minuten van de rust viel toch de 0-2. Weer was het Harm, die zich ditmaal een weg richting vijandelijk doel manouvreerde en zijn schotkracht weer eens aanwendde om het vijandelijke doel onder vuur te nemen; wederom succesvol, wederom van grote afstand.

Naast 2 goals zouden er ook twee gele kaarten vallen in de eerste helft. Doelpuntenmaker Harm kreeg de tweede gepresenteerd, nadat hij op luide toon zijn frustratie uitte toen ook hij werd terugefloten voor buitenspel, wat in dit geval niet voor hem gold. In de fase voor rust leek 1-2 van 'de Driesprong' in aantocht. Op rechts werd de technisch begaafste speler van de thuisploeg vrij gespeeld, maar een fabuleuze redding van willem (bal werd via de paal tot corner verwerkt) op zijn schot zorgde dat de voorsprong bleef zoals hij was.
Op slag van rust kreeg de opponent nog een uitgelezen mogelijkheid om aansluiting te vinden. De scheidsrechter kende een vrije trap toe op de 'zestien', nagenoeg op de achterlijn vanwege vermeend hands van de uitgekomen willem. De inlopende vrije man werd wel gevonden, maar zijn schot ging huizenhoog over.

Na de rust kwam Rick in het veld, die de moegestreden maar degelijk spelende Michael verving. Na een fase zonder noemenswaardige kansen verzilverde Renier de 0-3. Een diepe bal vanuit het achterveld was ruim hard, waardoor de keeper er eerder bij kon. Renier zette echter goed druk en ontfutselde de keeper de bal om vervolgens ook het net te vinden.

Achter de laatste linie van 'de Driesprong' lag sowieso veel ruimte en omdat de buitenspelval niet meer zo liep als voor rust lagen hier de mogelijkheden voor de Zuiderburen. Met de lepe voorhoede van de thuisploeg was alertheid in de defensie echter nog steeds op zijn plaats. Willem kon zich nogmaals onderscheiden door knap een kopbal te parreren.

Evenals bij het derde doelpunt leidde een diepe bal van Michel tot de 0-4. Renier zocht weer de diepte, maar ook de goalie van de tegenstander was weer alert. Zijn tussenkomst voorkwam dat Renier breed kon leggen op de meegelopen Frans, maar stelde Jan Vosters in het vervolg wel in staat met een bekeken boogballetje te scoren. Zijn harde werken in de spits werd hiermee beloond. Met deze stand leken de roodhemden in een zetel te zitten. Toch werd het uiteindelijk nog 2-4, omdat de jonge behendige linksbuiten van 'de Driesprong' nog tweemaal Willem de gang naar het net liet maken. Sneu voor laatstgenoemde omdat zijn keeperwerk een 'clean sheet' verdiende.

Hopelijk kan de strijd die Zuiderburen II vanochtend aan de dag legde komend weekend weer getoond worden als de 'Red Coral' de opponent is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *