Rooie wolf en de Goeiste zegevieren op Zuiderburentoernooi

Gister was het weer zover. Het Zuiderburentoernooi stond weer op de kalender. Om kwart voor 10 stonden de eerste wedstrijden geprogrammeerd op het Postelboershof. We klokten 9:05 uur toen het eerste bier uit de tap stroomde. Moet gezegd worden dat het ook al vroeg dorstig weer was op deze zonnige Hemelvaartsdag.
Voorafgaand moest er in allerijl nog het één en ander in gereedheid gebracht worden en daarom waren verschillende leden al vanaf 8:00 uur in de weer. Zo moest de beamer nog geinstalleerd worden t.b.v. de standen en uitslagen, het springkussen voor de jeugdige bezoekers opgeblazen worden en de goals nog op z’n plaats gezet worden.

Vanaf 9:45 uur werd het programma afgewerkt onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek. Primus en kriek vlogen over de toog alsof het de laatsten op de wereld waren. Om half 3 ’s middags stond de teller al op 11 vaten bier en 6 kriek. De bardames en -heren werkten zich in het zweet om niemand uit te laten drogen, onder toeziend oog van Michel, Dennis en Michael die namens de toernooicommissie de supervisie hadden. Zoals vanouds coördineerde Mart de scheidsrechters die de orde bewaakten op de 7 speelvelden, waarvoor een compliment zeker op z’n plaats is.
Frans zorgde er als omroeper voor dat de wedstrijden volgens schema afgewerkt werden en Wynand en Paul droegen zorg voor de juiste registratie van de uitslagen. In de loop van de middag ontdekten Zuiderburen 1-spelers Mike, Tom en Martijn dat ze naast de voetbalkwaliteiten ook over andere kwaliteiten beschikken, namelijk die van tombolabonnen aan de man brengen. Naast tombolabonnen en bier werd er ook veel friet verkocht. Zoals gewoonlijk stond de frietwagen van den Bol hiervoor weer op z’n vaste stek.

Tegen half 5 ’s middags stond de finale bij de dames op het programma. Deze ging tussen de Goeiste en Ed. In de reguliere speeltijd van 20 minuten werd er niet gescoord, waarna penalties moesten beslissen wie er met de schaal naar huis ging. Uiteindelijk werd het pleit beslecht in het voordeel van de dames van de Goeiste, die vorig jaar ook al als winnaar uit de bus kwamen. Het spreekwoordelijke podium werd gecompleteerd door Reusel sport dames.

Om 17:15 uur was het de beurt aan de heren om te bepalen wie zich dit jaar winnaar vann het prestigieuze Zuiderburentoernooi mocht noemen. Dit sportieve slotstuk van het toernooi ging tussen Rooie wolf en Intermeubel Willems. Eerstgenoemde team was het sterkst en zegevierde in de finale met 4-2. De top 3 werd bij de heren gecompleteerd door Flexende flexer.

Rond de klok van 18:45 uur vond de prijsuitreiking plaats en deze werd gevolgd door de tombolatrekking. Hierbij ontpopte Zuiderburen 4-speler Tom zich als ware animator. Sinds gister gaat hij dan ook door het leven als Tombola Tom. Er werden mooie prijzen gewonnen, zoals 5kg verse friet geschonken door Aardappelhandel Bladel, een aantal planten en tuinschilderijen geschonken door tuincentrum Groenen en een traptractor van Wagricom.
Waar tijdens de tombolatrekking de meesten nog buiten op het terras zaten, stroomden de bezoekers en deelnemers en masse binnen toen the Allstarz (gehuld in Zuiderburentenue) het roer overnamen van de familie Tielemans die gedurende de dag voor de muzikale omlijsting gezorgd had.  Het moest daarna even op gang komen, maar daarna ging het ook echt gruwelijk los. Na anderhalf uur nam Peer Tielemans het weer over van het dj duo en rond half 11 was het mooiste toernooi uit de omgeving dan toch echt ten einde.

Dit gold dan in ieder geval voor de bezoekers. De vrijwilligers van de club konden daarna beginnen met opruimen en ook op deze vrijdag moesten er nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden in Arendonk. Uiteindelijk kunnen we terugkijken of een fantastische dag, die nooit zo geslaagd zou zijn zonder de vele vrijwilligers en sponsoren. In het bijzonder willen wij de volgende sponsoren bedanken:

 • Van Eijck Machines & gereedschap
 • Café zaal de Koster
 • Grandcafé La Gare
 • Wagricom landbouwmechanisatie
 • Raamdorpel.nl
 • Stucadoorsbedrijf Gijs Janssen
 • Roy van Limpt tegelwerken
 • Dirkx Bikeshop
 • Ronnie Goorman Timmerwerken
 • Garage v.d. Borne
 • Adriaans Stucwerken
 • Vela Reusel b.v.
 • Van Limpt varkenshouderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *