Ruime overwinning voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Afgelopen woensdag stond er een inhaalwedstrijd op het programma en wel tegen de hekkensluiter van de competitie, 'de Red Coral'. De Zuiderburen hadden verschillende afmeldingen, waardoor er bij het begin van de wedstrijd maar precies 11 spelers waren.

De geelhemden begonnen goed aan de wedstrijd en zetten de Red vanaf beginsignaal meteen goed onder druk. Dit leverde binnen 10 minuten 9 corners op. Hieruit kon echter niet gescoord worden. Zo werd een kopbal van Eric Cox van de lijn gehaald en ging een schot van Marco net langs. Een inzet van Dennis werd ook net voor (of net over) de lijn weggehaald.

Na 10 minuten zou Zuiderburen I dan toch op voorsprong komen. Na een voorzet van Mark stond Marco op de goede plek om de bal binnen te schieten. De Zuiderburen bleven daarna het doel van 'de Red Coral' bestoken, maar de keeper hield met enig kunst-en-vliegwerk zijn doel schoon.

Aan de andere kant kreeg de rodelantaarndrager ook een kans om te scoren. Martijn wilde een bal onderscheppen, maar raakte die helemaal verkeerd waardoor die over Cees richting de goal ging. Met een uiterste krachtinspannig kon Cees de bal nog net terug het veld inwerken. (Cees zou later toegeven dat de bal over de lijn was!) De bal kwam daarna voor de voeten van de spits van 'de Red Coral', die echter voor een vrijwel lege goal langs schoot.

De Zuiderburen gingen daarna weer gewoon verder waar ze gebleven waren. De 2-0 zou ook nog voor de rust vallen. Het was weer Mark die aan de basis stond. Met een mooie steekpass zette hij Jannes vrij voor de goal en die had geen moeite om af te ronden.

Na de thee was Jan van Limpt (Koei) in het veld gekomen voor zijn 2de wedstrijd van het seizoen. Dat hij het nog niet verleerd is, liet hij meteen zien! Bij zijn eerste balcontact schoot hij de bal (helaas) op de paal.
Na 5 minuten was het weer raak voor de Zuiderburen. Nu was het Jannes die met een goede steekpass Marco in scoringspositie bracht. En voor hem was ook niet moeilijk om z'n tweede van de avond te maken.

De Zuiderburen namen echter geen genoegen met 3 goals. De mooiste van de wedstrijd zou van de voet van Mark komen. Hij kon vanaf links vrij opkomen. Toen hij bij het strafschopgebied nog geen tegenstander was tegengekomen besloot hij maar om te schieten. Hij plaatste de bal precies in de kruising.

5 minuten voor tijd zette Marco de 5-0 op het scorebord. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en frommelde zich op z'n Marco's door de verdediging en schoot de bal binnen. Hier zou het bij blijven voor de nummer 4 uit de competitie. Overmorgen speelt Zuiderburen I tegen Zuiderburen II om te bepalen wie 3e wordt in het bekertoernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *