Zuiderburen II kan het niet waarmaken tegen Bruintjes

Twee ballen

Vorige week woensdag stond om 19.00 uur de inhaalwedstrijd tussen Zuiderburen II en 'de Bruintjes' op het programma. De Zuiderburen waren voor aanvang gebrand op een overwinning, want slechts dan mocht het hopen op plek 7 op de ranglijst, waar op dat moment de tegenstander van de dag vertoefde. Bij verlies zou het gat te groot zijn.

Het was dan ook een flinke domper dat er slechts 10 roodhemden aan de aftrap stonden. Verscheidene spelers waren om uiteenlopende redenen niet aanwezig of konden 19.00 uur gewoonweg niet halen. In die laatste categorie viel keeper Willem, waardoor Ties het keepers tricot aantrok en de plaats tussen de palen innam. Dit deed hij overigens niet onverdienstelijk. Slechts één keer was hij kansloos, was het niet dat de paal redding bracht en de 'Bruintjes'-spits in de rebound langs koptte. Wel was er continue druk van de thuisclub, maar de Zuiderburen defensie bleef overeind.

Zuiderburen II mocht ook even ruiken aan een treffer in het eerste bedrijf. Frans werd diep gestuurd en was eerder bij de bal dan de uitgekomen keeper. Laatstgenoemde werd omspeeld, maar Frans mistte daarna het overzicht om terug te spelen op de inlopende Renier of Jan Dirkx. Zijn schot op goal kon eenvoudig tegengehouden worden door een teruggesnelde verdediger. Doordat louter het vangnet achter beide doelen af en toe bolde bleef het tot de thee 0-0.

Na de thee kon Zuiderburen II een compleet elftal op de been brengen. Willem nam diens vertouwde plaats weer in en ook Eric Bel was weer van de partij na enkele weken blessureleed. Dit resulteerde erin dat de Zuiderburen zich ook in offensieve zin meer konden laten gelden. Wel werd het vaak terugefloten voor buitenspel, waar de tegenstander als geen ander team op speelt. Al snel nam de irritatie hieromtrent toe bij de spelers van Zuiderburen II.

Na een kwartier in de tweede helft kwam 'de Bruintjes' ook nog op voorsprong. Onnodig balverlies aan de zijlijn op de eigen helft lag hieraan ten grondslag. Toen de bal daarna de hoek ingespeeld werd dachten sommige Zuiderburenspelers ook aan buitenspel, maar de vlag bleef naar beneden. De daaaropvolgende voorzet werd van dichtbij binnengekopt.

Een moment later leek de wedstrijd gespeeld. Wederom was er een voorzet van de rechter zijkant, maar dit keer redde Willem subliem. Met een reflex werkte hij de bal tot corner, die vervolgens niks opleverde voor 'de Bruintjes'. Na het doelpunt en de goede kopkans was het aan de andere kant ook bijna raak. Renier verzond een steekpass aan Bart. Deze kreeg wat ruimte maar stuitte op de doelman die zijn goal goed verkleinde. In de rebound ging Jan Dirkx' volley net langs het doel. Hierdoor bleef het 1-0 en is plaats 8 het hoogst haalbare voor Zuiderburen II.

Hiervoor zal het komende zaterdag moeten winnen van 'de Rodeho', dat op dit moment plaats 8 bezet. Morgen wordt er ook nog gespeeld tegen 'Zuiderburen I'. In deze tweestrijd zal uitgemaakt worden wie er beslag legt op de derde plaats in het bekertoernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *