Strijdvaardig Zuiderburen 2 legt buurman over de knie

Twee ballen

Zondagochtend stond de kraker Reusel Sport 8 – Zuiderburen 2 op het programma. Een derby tussen 2 oud-buurtvoetbalteams, die beide ploegen maar al te graag wilden winnen. Om 10 uur werd er afgetrapt in een heerlijk herfstzonnetje.

Het was Reusel Sport dat het initiatief nam en veel in balbezit was. Het eerste gevaar kwam dan ook van hun kant. Via een kluts kon de rechtsbuiten van Reusel Sport schuin op het doel af, maar hij schoot recht op Rick die de bal met zijn voet kon parreren. Bij een volgende poging van Reusel Sport was het Ralf die er goed tussen zat, met als gevolg een bloedneus. Ralf moest eraf en Bart van Sambeeck ging op zijn plek spelen. Ook met Bart op de plek van Ralf kregen de Zuiderburen geen grip op de wedstrijd. Het was duidelijk dat de bezoekers te slap aan de wedstrijd begonnen waren. Het was onze 3 mans verdediging die Reusel Sport van scoren afhield. Reusel Sport hield de controle tot marc diep gestuurd werd en oog in oog met de keeper kwam. Nog voor hij kon afwerken werd hij onterecht afgefloten voor buitenspel. De rapen waren even gaar maar de zuiderburen roken dat er wel degelijk wat te halen viel. Zo nu en dan wisten de zuiderburen onder de druk van de geelhemden uit te komen, maar het was Reusel Sport dat het eerst weer voor gevaar zorgde. Uit een corner waar Rick net niet bij kon werd ingekopt, en met een stuit ging deze rakelings over het doel heen.

Doordat de groen-witte er steeds beter op zaten en iedereen begon te beseffen dat dit absoluut geen walk-over ging worden, kregen de Zuiderburen weer kansen. Het was Roy die weggestuurd werd, en één op één kwam. Hij drukte goed af maar de keeper van Reusel Sport had een prima redding in huis. Kort daarna was het opnieuw Roy die de hard ingespeelde bal goed aannam en uit de draai op goal schoot. Met een geplaatste bal vond hij de uiterste hoek en liet ditmaal de keeper kansloos: 1-0 voor de Zuiderburen! Reusel Sport ging op jacht naar de gelijkmaker maar doordat onder andere onze nieuwe aanwinst Ronnie van Gisbergen zijn tegenstander (één van de vedettes van Reusel Sport) in zijn broekzak had, konden zij geen gevaar meer stichten voor rust.

Tijdens de thee voerde ons tactisch brein Michel van de Spijker, een aantal wissels door. Ook werd er besproken dat deze wedstrijd alleen te winnen was met 100% inzet. De Zuiderburen wisten dus wat er te doen stond. In het begin van de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde. Reusel Sport had veel balbezit, en creëerde zo nu en dan wat halve kansen. Verder dan een paar afstands schoten kwamen ze niet. Toch kwam de niet onverdiende gelijkmaker er. Via een wederom onterechte corner, die werd weggewerkt maar in de voeten belande van één van de ervaren Reusel Sport spelers. Met een aardige pegel die nog net getoucheerd werd door Ronnie van Gisbergen, was Rick kansloos. De 1-1 stond op het scorebord.

Aftrappen en opnieuw beginnen dus. Al snel bleek dat de groen-witten niet aangeslagen waren en met een goede kans voor de altijd hardwerkende Jorg, die hem niet wist te verzilveren, was het eerste wapenfeit weer voor de zuiderburen. Luttele minuten later was er weer een corner voor Reusel Sport. Op een linke kopbal die flink daalde kon Rick nog net redding brengen. Verder dan een aantal schoten naast en over het doel kwam Reusel Sport niet meer. want vanaf de 70e minuut was het de Zuiderburen dat de klok sloeg. De jacht op de 1-2 was geopend, en met een corner was het good old Johny Blankers die de bal snoeihard tegen de netten knikte. Bam! 2-1 in het voordeel van de Zuiderburen!

Reusel Sport probeerde nog wel op gelijke hoogte te komen, maar doordat de Zuiderburen als een ECHT team bleef knokken kwam de overwinning niet meer in gevaar. onder andere Bjorn en Boog waren heer en meester over hun man en klapte er vol op. Ook de voorhoede liep zich helemaal leeg om het hardwerkend middenveld te ondersteunen. Na het eindsignaal van de derby was de euforie groot! Ook mogen we onze trouwe supporters bedanken die er elke wedstrijd weer zijn! Het was een geweldige pot voetbal met als eindconclusie: Zuiderburen 2 wint door teamspirit en een werkelijk fantastische inzet van dorpsgenoot Reusel Sport en behoudt daarmee de koppositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *