Zuiderburen 2 bindt ook stug Casteren 2 aan de zegekar

Twee ballen

Voor de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen was vanochtend om 10 uur de nummer vijf uit het klassement, Casteren 2 de te kloppen ploeg. Een tegenstander waar de Zuiderburen het doorgaans zwaar tegen hebben en dat was dit keer niet anders. De thuiswedstrijd werd op vreemde bodem afgewerkt, omdat ons eigen veld nog niet speelklaar is.

Casteren was van meet af aan de ploeg die het spel dicteerde. De organisatie stond en het team was telkens net iets gretiger dan de groen-witten. Dit leidde niet direct tot uitgespeelde kansen, maar het zag er in die fase niet naar uit dat de vijfde Zuiderburen zege in de pijplijn zat. De meeste dreiging ging uit van rechtsbuiten Roy, maar de aanvoer liet vaak te wensen over. Halverwege de eerste helft werd hij wel goed diep gestuurd en liet hij zijn bewaker z'n hielen zien. Vervolgens kneep hij goed naar binnen en legde ook nog eens goed terug vanaf de achterlijn. De aansluiting liet echter te wensen over, waardoor er niet binnengetikt kon worden. Een voorsprong zou ook enigszins geflatteerd zijn, maar de mogelijkheid was er wel degelijk.

Tien minuten later sloeg het noodlot toe voor keeper Rick toen hij de bal met een uittrap weer in het spel wilde brengen. Met een spierscheuring in de liesstreek moest hij gedragen door medespelers het veld verlaten.
"Afbeelding

Een logische omzetting was dat Frits het keeperstenue aantrok en de net gewisselde Leon weer de wei in mocht.  Dus zo geschiedde.

Zeven minuten voor tijd leek de wedstrijd helemaal te gaan kantelen. Bjorn liep zijn directe tegenstander te opzichtig in de rug bij het uitverdedigen, waarna zijn opponent binnen de zestien naar de grond ging. De arbiter wees resoluut naar de stip. Toen Ralf een opmerking maakte tegen de leidsman dat hij dat onmogelijk had kunnen zien, kreeg de Zuiderburen aanvoerder als klap op de vuurpijl ook nog de gele prent gepresenteerd. De Zuiderburen moesten dus 10 minuten verder met 10 man en de penalty moest nog genomen worden. Gelukkig wist Frits zijn naam als penaltykiller waar te maken en neutraliseerde hij de kans met een ferme save. Vanaf de zijlijn bracht Rick (die de spirit nog niet verloren was) Frits' lofzang alweer te gehore.

De Zuiderburen doorstonden de ondertal situatie, maar ook na de terugkeer van Ralf bleef het eerste kwartier na rust voor de manschappen van Casteren. Naast Ralf was er nog een andere meer opvallende terugkeer en dat was die van Michel Lavrijsen. Deze mannetjesputter met een verleden bij het buurtvoetbal had na 3 jaar weer besloten de kicksen onder te binden. Hij toonde ook direct aan het voetballen nog niet verleerd te zijn.

Het was echter Bjorn die onbewust het sein gaf dat er uit een ander vaatje getapt moest worden, wilden de Zuiderburen hier met een overwinning van het veld stappen. Hij ging nog sneller de strijd aan en dit sloeg over op de rest van het team. Er werden meer duels gewonnen, maar de openingstreffer kwam voort uit een standaardsituatie.
Jorg besloot een vrije trap van grote afstand op goal te schieten, waar menigeen een voorzet verwachte. De keeper kon de bal niet klem pakken, waana Marc er als de kippen bij was om de rebound binnen te tikken.
Vijf minuten later leek de Zuiderburen op rozen te zitten toen Jorg de 2-0 op het scorebord zette. Hier ging een goede onderschepping van broer Ralf en een splijtende combinatie met Marc aan vooraf.
Toen Roy een verdwaalde voorzet vanaf rechts over de keeper bij de verre paal binnen zag vallen, leek de wedstrijd helemaal gespeeld, maar Casteren 2 gooide de handdoek nog niet in de ring. Achterin ging men één-op-één spelen. Hierdoor kreeg Marc nog een aardige mogelijkheid om zijn tweede doelpunt van de dag te noteren, maar zijn boogbal miste hoogte om de doelman te kloppen.
"Afbeelding

Collega Frits aan de overzijde, moest in de slotfase nog wel twee keer de bal uit het net vissen. Gelukkig bleef het hierbij, want het Zuiderburen publiek kon de spanning maar amper aan. Men haalde dan ook opgelucht adem bij het laatste fluitsignaal. De speakers konden weer vol open (Gaan met die banaan!), waar het tijdens de wedstrijd jammerlijk stil bleef toen de doelpunten vielen. 
Met deze overwinning komt Zuiderburen 2 op vijftien punten uit 5 wedstrijd. Een ongekende seizoensstart voor groen-wit; met een aantal zware wedstrijden in het verschiet is het echter zaak om met beide benen op de grond te blijven staan. Het seizoen is nog lang en de prijzen worden pas op het eind verdeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *