Tactiek Zuiderburen Quatro werpt vruchten af

Hoek van veld

Het was zondagochtend 19 januari toen Ed in zijn rooie Ferrari aan kwam crossen achter bij de Koster. Godverdomme wa wast vruug. Un kwartier eerder aanwezig als normaal, omdat er zo nodig een bespreking moest worden gedaan. In de Koster vlogen de bakkies koffie weer er doorheen. Stasie meurde weer naar alcohol en Bressers en de Fam. Van Dal was voor de verandering niet op tijd/aanwezig. Het was tijd om te gaan. Iedereen ging vol vertrouwen richting het oude nest van Yann Janssen. Onderweg naar de auto’s kwamen we de grote legende Frans Jansen tegen die het vertrouwen met n knipoogje bevestigde. Op de weg naar Zeelst werden de sappige verhalen van de nacht ervoor met elkaar gedeeld en werd de tactiek voor de laatste keer doorgesproken.

Eens aangekomen in Zeelst was ’t verrekes kou. Het veldje lag er kut bij, de helft was nog zat, het plaatje was weer compleet. De tactiek, de zeer defensieve 1-5-3-2 opstelling werd bekend gemaakt. Er werd nog wat gewisseld in verband met de laatkomers. Iedereen waggelde met tegenzin helemaal naar t achterste veld voor de warming-up. De box ging mee en de beats werden gepopt. Iedereen zag er scherp uit en straalde vertrouwen uit.

Zuiderburen 4 houdt behoorlijk stand door behouden tactiek

Het moment was eindelijk aangebroken, het startsignaal. Una was meteen bereid om de winst weer binnen te gaan slepen, maar daar dachten De Zuiderburen anders over. Er werd flink ingezakt en op vies countervoetbal gespeeld. Una bleef kansjes creëren maar de defensie stond daar als n blok. Ook Twannie Mulder stond weer een wereld pot te keepen. Na 15 minuten werd de muur uiteindelijk gebroken. Een schot van 20 meter afstand die buiten bereik van Coppens binnenkant paal de goal in belandde. 1-0 kutzooi, wa nu? Gewoon blijven staan zoals we stonden en hopen dat onze snelle spitsen Roel en Marc er een keer doorkwamen. Ook Tonis was al de hele wedstrijd op zijn kansen aan het wachten en zat zijn krachten op te sparen.

Na 35 minuten begon de verdediging aan lange bal 137 richting de aanval. Een zeer krachtige trap viel over de middellijn heen en de zeer nutteloze linksback van Una timede de bal helemaal verkeerd in. Marc stond op scherp en liep door op de diepe bal. De aanname was goed. Hij begon aan een geweldige rush. 1, 2, 3 man t bos in. Hij stond alleen voor de keeper maar wat ging hij doen? Hij gaat er links langs!! Hij is er voorbij… KLETS voetbalschoen tegen de schenen van onze Marc. De keeper wist dat hij fout zat en zij: ‘’Ja, penalty. Sorry menneke ik kon niks anders.’’ En de geweldige maar vloekende scheids legde de bal op de stip. De kleine centre-back Schinkel kreeg het vertrouwen om achter de bal te gaan staan. Hij kreeg nog instructies van de scheidsrechter en wachtte op het fluitsignaal. Hij bleef koel, keek waar de keeper naartoe dook en schoof de bal rustig door het midden binnen. 1-1!! We stonden er weer goed voor. Helaas werd de 2-1 al snel daarna gemaakt door de sterkhouder van Una 14 via een voorzetje vanaf de rechterflank.

Het rustsignaal klonk en De Zuiderburen zochten tevreden het kleedlokaal op ondanks de 2-1 achterstand. Hey daar waren ze eindelijk. Nard en Tom waren aangekomen, Tijn was toch maar in zijn nest blijven liggen. Er werd ff nagebuurt over de 1e helft. De complimenten werden gegeven aan elkaar en sommige spelers kregen de laatste instructies. Bekske thee zat er weer in en iedereen was weer klaar om nog 45 min lang vol gas te gaan.

Zuiderburen Quatro vecht zich naar punt

2e helft was weer begonnen. Het was weer meteen weer knokken om dn bal. De druk nam toe. Una kreeg langzaam steeds meer kansjes maar ze wilden er maar niet in. Stasie was ondertussen weer nuchter geworden en begon aan een zeer sterke 2e helft waar hij de tegenstander onder druk probeerde te zetten, Bram zag kansen over de rechterflank en ging steeds vaker voor een loopactie over de rechterflank. Ook Harm stond lekker te ballen en strooide met lekkere passjes. Een daarvan was op Huib die opendraaide maar helaas vast werd gehouden door de tegenstander. Dat zag de scheids en dat heeft de middenvelder van Una geweten. De scheids was niet gecharmeerd van deze overtreding en riep: “DI VIND IK NOU ECHT N KUT OVERTREDING. NOG INNE KEER EN GE KRIJGT GEEL!” De stempel was dus gedrukt. Zuiderburen 4 wist alleen niet onder de druk uit te spelen en kreeg kans na kans tegen. Schot voor Una, over! Achterbal,

Twan geeft de bal n tikkie en en word weer gevoetbald. De bal word doorgetikt naar Huib die met een prachtige loopactie vrij kwam. Begint aan een korte dribbel en ziet dat Marc aan de andere kant van het veld scherp staat. Een wereldpass van Huib draait om de hele verdediging van Una en Marc ontvangt de bal. Hij neemt m aan, draait, schiet….. GOAAAAAALLL. 2-2 Una 14-Zuiderburen 4!!!! De ontlading barst los. Het zal toch niet?? Een punt tegen de koploper. Het werd moeilijker en moeilijker de kansen bleven maar komen en Una had de topspeler weer ingebracht. Nog n 1 op 1 kans. Yann blokt de bal maar gaat nog op goal en Mulder komt met een wereldredding met zijn voeten. Iedereen bleef kei hard werken de resterende minuten en daar was het dan, het eindsignaal. De ontlading barstte los. Lekker! 2-2 tegen de koploper!! De handjes werden geschut met de mannen van Una en de scheidsrechter. Waar Harm nog even een adviesje aan gaf dat het vloeken niet perse nodig was.

Om kortom terug te kijken naar de wedstrijd. Slecht voetbal, hard gewerkt, verdiend punt, vanavond koster.

Zuiderburen Quatro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie