Tactische omzettingen helpen Zuiderburen 1 in het zadel

Trainingsbal

Met een heerlijk winterzonnetje werd er gister om 12u afgetrapt voor de wedstrijd tussen Zuiderburen 1 en Riethoven 2. De Zuiderburen hadden iets goed te maken tegen deze tegenstander na het pijnlijke verlies eerder in het seizoen (4-1).

Vanaf de aftrap was het echter Riethoven dat de wedstrijd domineerde. Het eerste kwartier kwamen de Zuiderburen, met hulp van de lat, zonder kleerscheuren door. Michel zette wat poppetjes op wat andere plaatsen en het gevaar van Riethoven damde in.
Een van de spelers die naar een andere positie was verhuisd was Michael. Op zijn nieuwe positie, die tussen rechts back en rechtshalf inzat, excelleerde hij met doordekken en onderscheppingen. Het was 1 van deze onderscheppingen die de 2 nul inleidde. Michael kwam goed voor zijn man en bezorgde de bal bij Frans. De “Totti” van de Zuiderburen liet zien waarom hij als aanvallende middenvelder opgesteld stond. Met een mooie steekbal zette hij Maurice vrij voor de keeper. Maurice liet opnieuw zien wel raad te weten met dat soort kansen en maakte zijn 2de van de middag. 5 minuten eerder had hij dezelfde keeper al met een mooi lob verschalkt.
Nog voor rust kwamen de Zuiderburen tot een 3de treffer. Na opnieuw goed werk van Michael kwam Gijs op het middenveld in balbezit. Tussen 4 spelers bleef hij rustig en bezorgde de bal bij de vrijstaande Frans. Die zag uit zijn ooghoek Martijn vrijstaan op de rand van de 16. Met een hoge pass bezorgde hij Martijn de bal. Martijn nam de bal knap aan waarna hij de uitgekomen keeper uitspeelde. De bal voor 3-0 in het doel schieten was daarna een koud kunstje.
De tweede helft werd vooral gekenmerkt door een aanhoudende regen van vrije trappen voor buitenspel. Iedere keer als er een steekbal gegeven werd, stond de vlagger met zijn vlag in de lucht. Martijn en Maurice werden er bijkans moedeloos van. Doordat de Zuiderburen bleven aanvallen, ontstond er ook ruimte om te counteren. Riethoven maakte hier een paar keer goed gebruik van. Het was aan goede ingrepen van Thijs en Kevin te danken dat de 0 op het bord bleef. Riethoven moet hierdoor blijven vrezen voor het degradatiespook. De Zuiderburen kunnen weer stiekem naar boven gaan kijken. Komende week gaan de groen witten op zoek naar 3 punten tegen EDN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *