Zwakke eerste helft kost Zuiderburen de punten

Trainingsbal

De spirit binnen Zuiderburen 1 was opperbest, nadat er in 2015 alleen nog maar gewonnen is. En op deze eerste lente zondag was er geen vuiltje aan de lucht. Iedereen was netjes op tijd voor vertrek naar de Haghorst waar de wedstrijd tegen EDN op het programma stond.
Onderweg werden de eerste haarscheurtjes, van wat een prachtige dag moest worden, al zichtbaar. Michael had moeite met de weg naar sportpark de Haan. Hij had zelf de hulp van een Harley rijder nodig om er uiteindelijk te komen. Het jammerlijke was dat hij de beste man wel dan de sokken reed om deze om de weg te vragen. Een en ander had een aantal wijzigingen in de opstelling tot gevolg. Maar om 12u werd er vol vertrouwen afgetrapt in het zonovergoten Haghorst. De thuisploeg had er duidelijk meer zin in dan de Zuiderburen. Het middenveld werd overlopen en Michel had achterin de nodige problemen met de bewegelijke spits. Het eerste kwartier kwamen de Zuiderburen met kunst en vliegwerk zonder kleerscheuren door. Met de aanhoudende kansenregen kon het echter niet uitblijven dat de thuisploeg zou scoren. Zo geschiedde en de mannen uit Haghorst maakten een van de vele kansen af (1-0).

Na een domme handsbal en terechte frustratie voor een niet gegeven vrije bal mochten Martijn en Kevin even uitrusten. Wonderwel deed dit het spel van EDN geen goed. De ploeg leek zich geen raad te weten met de dubbele overtal situatie. Bij de Zuiderburen kwamen er nieuwe krachten los die de aanhoudende aanvalsdrift van EDN lang wist te weerstaan. Toch gingen de Zuiderburen voor een tweede maal voor de bijl (2-0).

In de rust werd er het nodige gevloekt in het kleedlokaal van de Zuiderburen. En met wat omzettingen begon een tiental Zuiderburen (1 tijdstraf was nog niet ten einde) fel aan het tweede bedrijf. De achterhoede, Teun, Ronnie en Jules zaten kort op hun tegenstanders. En ook op het middenveld zette Michael, Frans en Mart de paar stappen extra die nodig waren om EDN in verlegenheid te brengen. Door de ondertal situatie bleef de echte dreiging echter uit. Dit veranderde toen Roy zijn officiële debuut in 2015 maakte na weken van bankzitten door interne schorsingen. Roy zorgde voor nieuw elan op de linkerflank. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij het was die de aansluitingstreffer maakte. Na een splijtende pass van Martijn schoot hij de bal hard onder de EDN doelman door (2-1). Door de extra energie die de Zuiderburen in het tweede bedrijf op konden brengen, was de aanvalsdrift van EDN volledig lamgelegd. Wat volgde was een mooi schouwspel tussen een team dat de pure wil om te winnen gevonden had, en hun voetballend betere tegenstander. EDN werd nog een aantal keer in verlegenheid gebracht. Het was aan een aantal dubieuze buitenspel gevallen en het ontbreken van geluk in de scrimmage te danken dat de stand niet veranderden.
Komende week zullen de Zuiderburen moeten laten zien dat ze ook vanaf minuut 1 deze werkethos kunnen brengen om een nieuw verlies te voorkomen. Dan is Terlo de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *