Titelprolongatie dichtbij na overwinning

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft gister goede zaken gedaan in de race naar het kampioenschap. In een rechtstreeks duel werd naaste concurrent, 'de Stampers', met 1-0 verslagen. Voorafgaand aan de wedstrijd was het onderlinge verschil 2 punten in het voordeel van de Zuiderburen, dus een overwinning was gewenst.

Allebei de ploegen begonnen goed en fel aan de wedstrijd. Er werden soms felle onderlinge duels uitgevochten. Tot echt uitspeelde kansen leidde dat niet, zodat beide keepers het rustig hadden. Na 10 minuten voerde Zuiderburen I de druk wat op, wat een paar corners opleverde. Nadat de eerste niet veel opleverde was het bij de volgende wel raak. Een goed voorgegeven bal van Rob kon door de verdediging van 'de Stampers' niet goed verwerkt worden, waardoor de bal voor de voeten van de vrijstaande Marco (wie anders) kwam die de bal ongehinderd binnen kon schieten.

Kort daarna kregen de Zuiderburen een tegenvaller te verwerken toen Rob geblesseerd uitviel. Gelukkig kon Mark de positie van hem goed overnemen. Halverwege de eerste helft kregen 'de Stampers' een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Na een goed opgezette aanval kwam hun meest vooruitgeschoven aanvaller het strafschopgebied in en Ron wilde de bal proberen te veroveren met een sliding. Daarbij raakte hij ook de speler, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan een penalty geven. Cees probeerde de nemer uit z'n concentratie te halen door nog even weg te lopen. Deze zet leek resultaat te sorteren, want de penalty werd ruim naast geschoten.

Na de thee was het spelbeeld hetzelfde als voor de rust. Weer veel duels en weinig uitgespeeld kansen. Tommy, die in het veld was gekomen voor Marco, kreeg nog goede kans. Hij kon net niet goed bij een hoge voorzet vanaf de zijkant, waardoor zijn kopbal overging.

Ook Dennis kreeg een goede kans. Hij kon vrij opkomen en aanleggen voor een schot. De keeper kon de bal maar net tegenhouden. 'De Stampers' kregen ook nog een kans, al hadden ze daar wel de hulp van de Zuiderburen voor nodig. Een voorzet werd door Erik onderschept die daarmee wel bijna Cees passeerde. Gelukkig ging de bal net langs de goede kant van de paal, waardoor de schade bij een corner bleef. Maar de overwinning kwam eigenlijk verder niet meer in gevaar.

Door deze overwinning is de voorsprong van Zuiderburen I opgelopen tot 5 (verlies) punten. Met nog 4 wedstrijden te spelen mogen we dat niet meer afgeven!!! Hopelijk is het kampioenschap dan het volgende feestje na carnaval, dat komend weekeinde weer plaatsheeft, waardoor er niet gespeeld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *