Zuiderburen II dreigt af te zakken naar onderste regionen

Twee ballen

Daar waar het de laatste tijd met Zuiderburen I crescendo gaat, lijkt het met team 2 juist de verkeerde kant op te gaan. Net als tegen 'de Bruintjes' twee weken geleden, viel ook afgelopen zondag het dubbeltje de verkeerde kant op in de confrontatie met 'de Rodeho'.

Er werd met 2-0 verloren terwijl het er lang naar uitzag dat de wedstrijd zou eindigen zoals hij begonnen was. Voor Michael, die zijn rentree maakte na maanden van blessureleed was dat laatste ook daadwerkelijk het geval, zei het dat dit al na 10 minuten was. Voor hem is het zaak aan zijn conditie te gaan werken, want voordat hij weer een volle wedstrijd speelt moet er nogal wat veranderen.

Wie in positieve zin opviel in de defensie was Jan Dirkx, die een degelijke partij als rechtsback speelde, waar hij tot nu toe bijna altijd in de voorhoede werd geposteerd. Wel was het 'de Rodeho', die voor het eerste gevaar zorgde, maar de poging voortkomend uit een corner ging links langs het doel.
Ook de Zuiderburen kwamen er in het vervolg wat vaker uit, maar vaak was de eindpass net niet zuiver. Jeroen sleurde, Bart probeerde het koppend en kaatsend, maar echt verontrusten deed het de degelijke 'Rodeho'-defensie niet. In het tweede bedrijf, na 10 minuten aftasten brak de wedstrijd eindelijk open.

Renier ontsnapte op links aan de buitenspelval, maar helaas gingen de oogkleppen op toen hij het vijandelijke doel naderde. In plaats van de vrijstaande man in het midden te zoeken, ging hij voor eigen succes uit een moeilijke hoek. Hij faalde waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

De thuisploeg deed een minuut of zeven later wel wat de Zuiderburen nalieten. Een scherpe vrije trap viel bij de tweede paal net achter de verdediging. Een Rodeho-speler reageerde alert en joeg de bal tegen de touwen, buiten het bereik van Dennis, de stand-in van Willem. De Zuiderburen gingen daarna wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de echte overtuiging leek te ontbreken. Toch kwamen er kleine kansjes. Zo kon Frans tijdig gestuit worden, omdat hij te lang wachtte met schieten. Ook Rein kwam net te kort toen hij goed naar binnen trok na een steekpassje. Een solo van Ties vanaf eigen helft mocht eveneens niet baten.

Gegroepeerd verdedigen van 'de Rodeho' zorgde dat de Zuiderburen er niet doorheen konden komen. Ook niet toen Michel zich tegen het einde meer met de aanval ging bemoeien. Zijn aansporing tot een alles-of-niets-offensiefje in de slotminuten zorgde ervoor dat de thuisploeg de score zelf uit kon breiden tot 2-0. In de counter werd Dennis kansloos gelaten, toen de linksbuiten alleen op hem af kwam.

Door dit verlies is 'de Rodeho' Zuiderburen II gepasseerd op de ranglijst en zakt de rood-zwarte formatie naar plaats zes. Aanstaande zondag is iedere team vrij en het (inhaal)programma van een week later is op het moment van dit schrijven nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *