Twee verschillende helften en ruim verlies Zuiderburen I

Trainingsbal

Zuiderburen I stond deze week wederom op het veld om het tegen 'de Bruintjes' op te nemen. Vorige week werd er tegen de leider in de competitie een 0-0 uitgesleept wat zeer positief is voor de Zuiderburen. Deze week werd er gestreden om het openingsduel in de beker competitie.

Zuiderburen I begon deze wedstrijd zeer sterk met een felle inzet en goed positiespel waar we dit jaar zeer positief aan werken. Zo had op deze zondagmorgen keeper Cees in de beginfase betrekkelijk weinig te doen. Met flinke druk op het doel van 'de Bruintjes' kwamen deze mannen niet of nauwelijks op de Zuiderburen helft, maar daarentegen stond de defensie van 'de Bruintjes' wel zijn mannetje zodat er weinig kansen werden gecreëerd.

Het opkomen van Teun vanaf de rechterkant zorgde voor veel gevaar, maar bij de voorzet ontbrak net het precisie werk. Jannes (die vooraf al aangaf er tegen deze defensie moeilijk doorheen te komen) lukte het na verscheidene acties toch niet om één op één voor de keeper te komen. Een schot van afstand van Dennis met links verdwaalde ook ver langs de goal zo ook de poging van Jannes. Maar door de druk van de Zuiderburen formatie zou het toch wel een keer moeten lukken.

We kregen uiteindelijk hulp van de thuisploeg; Dennis vertrekt vanaf het middenveld en Jannes geeft de diepe bal, de laatste man van 'de Bruintjes' kopt ongelukkig weg, in eigen doel. In het tweede gedeelte van de eerste helft komen 'de Bruintjes' iets beter aan voetballen toe maar door Ron’s goed georganiseerde defensie hebben de blauwhemden geen uitgespeelde kansen.

Zuiderburen I gaat op jacht naar goal 2 maar echt goede kansen komen er niet meer in de eerste helft. Nog een tweede ongelukkige kopbal achterin bij 'de Bruintjes' leiden bijna tot de 2-0 maar deze ging gelukkig voor hun rakelings over de kruising. Op slag van rust krijgen 'de Bruintjes' hun eerste goede mogelijkheid maar met een kopbal net langs de paal komen de Zuiderburen mannen goed weg.

Na rust kantelde de wedstrijd; 'De Bruintjes' komen met een sterker team terug waardoor de rest van het team positief beïnvloed wordt. Zuiderburen I maakt de fout organisator Ron van het veld te halen, waardoor de nieuwe jonge spelers de aansturing misten en niet op de juiste plekken stonden.

Al binnen tien minuten keken de Zuiderburen manschappen tegen een 1-2 achterstand aan. Een vrijstaande speler scoorde makkelijk de aansluitingstreffer en een verre ingooi werd matig weggewerkt en binnen getikt. Het loopt helemaal door elkaar; niet alleen de verdediging maar ook middenveld van geel-rood werd overlopen.

Bij een achterstand van 1-3 grijpt Eric in en verlaat het veld voor Ron om de zaakjes weer te laten regelen. Het vervolg van de wedstrijd is beter maar 'de Bruintjes' houden de touwtjes in handen en lopen uit naar 1-4. Weer een verre ingooi die slecht verwerkt werd komt toch voor de voeten van een 'Bruintjes'-speler die het definitief afmaakt.

Echt grote kansen komen er niet meer als een paar ballen van afstand en een afzwaaier van een vrije trap van Dennis. Een flinke domper voor onze spelers maar misschien ook wel een goede les voor het vervolg van het seizoen en zeker op de volgende wedstrijd Zuiderburen I–Zuiderburen II (de derby).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *