Zuiderburen I ziet tactiek beloond worden in derby

Trainingsbal

Ondanks de regenval van de afgelopen dagen kon de derby tussen Zuiderburen I en II vanmorgen gewoon doorgaan op het sportparkveld. Nadat de teamfoto's gemaakt waren trapte Zuiderburen II om 11 uur onder toeziend oog van een bovengemiddeld aantal toeschouwers af.

Dit zou groen-wit, waar nieuwkomer Geerd niet onverdienstelijk zijn debuut maakte, nog twee keer herhalen deze ochtend, want dat geel-rood de bovenliggende partij was werd snel duidelijk. Zo kreeg Zuiderburen II in het eerste kwartier verscheidene corners tegen, waarbij Zuiderburen I vaak gevaarlijk was via kopballen. Zo kopte Jannes naast en Dennis net over.
Ook spits Marco creëerde op zijn karaktristieke wijze enkele mogelijkheden en lijkt weer helemaal op de weg terug na enkele minder productieve seizoenen. Verder schoven de verdedigers Roel en Paul met enige regelmaat in, waardoor Zuiderburen II maar moeilijk onder de druk vandaan kon komen.

De 1-0 voor team 1 van de Zuiderburen, halverwege de eerste helft was dan ook een logisch gevolg. Wederom een corner werd in eerste instantie afgeslagen, maar werd door Dennis opgepikt. Die kreeg de tijd voor een voorzet en bereikte Jannes, die vervolgens aannam en daarna uit de draai het gaatje in de korte hoek vond.

Zuiderburen II wist ook na de openingstreffer het tij niet te keren en verscheen maar mondjesmaat voor het doel van gelegenheidsdoelman Frits. De 2-0 was dan ook dichterbij dan de 1-1 en het leek erop dat ook die voor rekening kwam van Jannes. Hij werd goed vrijgespeeld bij de tweede paal, maar schoot van dichtbij hard op doelman de keeper, die even daarvoor ook al goed anticipeerde op een diagonaal schot van Roel.

Ander noemenswaardig moment in de eerste helft was het duel binnen de zestien tussen Marco en Rick, waarbij eerstgenoemde over het been ging van de Zuiderburen II-verdediger. De arbiter vond het geen penalty waardig en daarmee mocht team 2 in de handjes wrijven.

Een kansrijke vrije trap, 3 minuten voor rust van Zuiderburen II bracht ook geen verandering in de tussenstand. Beide elftallen gingen na 35 minuten eenrichtingsverkeer gebroederlijk aan de thee. Conclusie van de eerste helft was dat de tactiek van inschuivende verdedigers goed uitpakte voor Zuiderburen I.

Toen de wedstrijd hervat werd, werd het gemis van Roy en Mark Bogaerts bij team 2 nog meer duidelijk. Er werd hard gewerkt door Zuiderburen II, maar Zuiderburen I, waar Berry zijn rentree maakte, beschikt simpelweg over meer kwaliteit. Meer en meer stoomde Roel (tot voor kort nog Zuiderburen II) aan de rechterkant mee op, waar de manschappen van Zuiderburen II maar moeilijk vat op kregen. Hij had echter het geluk niet aan zijn zijde bij de afwerking. Ook middenvelders Dennis en Eric bleven continu in beweging en beschikken over veel stootkracht. Hierdoor moesten de middenvelders van groen-wit veel extra meters maken om het gevaar te neutraliseren.

Langzaamaan vloeiden de krachten dan ook weg, met name bij Frans. Zo ontstond er meer ruimte tussen de laatste 2 linies bij Zuiderburen II. Na 25 minuten in de tweede helft profiteerde Marco hier optimaal van. Met afspeelmogelijkheden op links en rechts besloot hij toch voor eigen succes te gaan. Een goede keuze zo bleek, want de keeper moest het antwoord schuldig blijven op zijn geplaatste schot.

In de resterende 10 minuten was Dennis nog bijna succesvol met een schot van afstand en kreeg Zuiderburen II aan de overzijde nog een vrije trap. Het leverde geen doelpunt meer op en zo trok de geel-rode formatie zoals zo vaak weer aan het langste eind in de derby van het buurtvoetbal.
Komende zondag zou Zuiderburen I eigenlijk vrij geweest zijn, maar er is een vriendschappelijke partij ingelast tegen d'n Driesprong om 11 uur op hun veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *