Valse start bij hervatting competitie

Trainingsbal

Vanmorgen vond pas de tweede wedstrijd van dit kalenderjaar haar doorgang en Zuiderburen II trof daarin niet de makkelijkste tegenstander. Het moest het namelijk opnemen tegen 'de Valk' op het gehavende veld van 'de Driesprong'.

Voor zowel de Zuiderburen als 'de Valk' was het weer even wennen en in het begin was het vooral aftasten, wat beide teams deden. Na een goed geparreerd, hard waarschuwingsschot van Ron van Gompel werd 'de Valk' wat sterker. Michel moest tot tweemaal toe met een sliding directe doorgang naar het doel voorkomen. Ook Cees, die de geblesseerde Wil verving moest een keer ver z'n goal uit om gevaar te voorkomen. Toch was het verschil in kwaliteit niet zo groot als het verschil op de ranglijst doet vermoeden.

Er waren namelijk ook mogelijkheden voor de Zuiderburen. Nadat Frans al eens op de keeper stuitte, was het zelfs Zuiderburen II dat op voorsprong kwam. Dispensatiespeler Jannes verlengde een voorzet vanaf de rechterflank tot bij spits Jan Vosters, die met een slimme tegendraadse bal het net vond. Tot de rust hield Zuiderburen II deze voorsprong makkelijk vast en de meeste spelers hadden er genoeg fiducie in dat het goed zou komen.

Toch bleek een snel doelpunt van 'de Valk' na rust een voorbode voor meer tegenslag. Het team werd sowieso al sterker door het inbrengen van enkele belangrijke spelers. De 1-1 kwam tot stand uit een scherpe vrije trap, die bij de tweede paal eenvoudig tegen de touwen gewerkt kon worden. Na deze goal was Zuiderburen II de kluts even kwijt. Michel ontsnapte aan een kaart na een charge op een aanvaller van 'de Valk'.

Tot overmaat van ramp liep 'de Valk' ook nog snel uit naar een 3-1 voorsprong. Bij beide goals zag de verdediging er niet goed uit. Hierna probeerde Zuiderburen II nog wel wat meer agressie aan de dag te leggen, maar meer dan een doelpunt van Renier leverde het niet op. Hij vond knap de verre hoek na een goede pass van Jannes. Jan Vosters kreeg ook nog een goede kans, maar zijn schot trof het vangnet achter de vijandige goal. Na deze nederlaag is het zaak om zich snel te richten op de komende confrontatie met wederom een subtopper, namelijk 'de Stampers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *