Zuiderburen I blijft op koers zonder goed voetbal

Trainingsbal

Na de vele voetballoze weken heeft Zuiderburen I haar ongeslagen status weten te behouden, toen het afgelopen zondag weer eens mocht opdraven. Op een slecht veld was thuisploeg 'de Driesprong' ditmaal de ploeg die de cyclus van Zuiderburen I trachtte te doorbreken.

En het moet gezegd worden de hegemonie van de Zuiderburen was niet overduidelijk aanwezig in de eerste helft. Het team maakte een ongeïnspireerde indruk. Omdat 'de Driesprong' het ritme ook niet meteen te pakken had, viel er weinig boeiends te beleven voor de toeschouwers.

10 minuten voor rust werd het publiek toch wakker geschud, toen 'de Driesprong' terecht een penalty toegewezen kreeg, nadat Erik Lemmens met de hand een bal van de doellijn haalde. Dit betekende ook meteen de eerste gele kaart van het seizoen voor Zuiderburen I. Hoewel de penalty slecht ingeschoten werd, resulteerde het toch in de 1-0 voorsprong voor 'de Driesprong', omdat Cees voor een hoek koos.
Een interessante ontwikkeling, omdat Zuiderburen I nog niet vaak achter gestaan had dit seizoen. Echte mogelijkheden om langszij te komen, vielen er in de eerste helft niet meer te noteren.

Gelukkig stelde team I van de Zuiderburen, die in het tenue van het tweede speelde, na rust orde op zaken. In een tijdsbestek van een kwartier werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. In de 7de minuut was het Jannes die de gelijkmaker op zijn naam kreeg. Na een individuele actie aan de linkerkant van het strafschopgebied, stond hij op de juiste plaats om het beslissende tikje te geven.

Rond de 20e minuut legde de Driesprong-defensie net de persoon die je bij een corner niet vrij moet laten staan, geen strobreed in de weg. Vogelvrij mocht Eric Cox de bal inkoppen, wat hij dan ook goed deed. Hierna speelde Zuiderburen I de wedstrijd beheerst uit.
Het gaf niks meer weg en met wat meer geluk en scherpte had het de voorsprong nog wel iets uit kunnen breiden. Zo was Frank na een solo nog erg dichtbij, maar op het eind had hij net iets te veel tijd nodig. Morgen zal de ontbrekende scherpte wel nodig zijn, want dan speelt Zuiderburen I om 11 uur op het sportpark tegen de nummer 3 'de Valk'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *