Verdienstelijke puntendeling bij Zuiderburen I tegen Bronneke

Trainingsbal

De Zuiderburen hebben gister gelijk gespeeld tegen de ongeslagen koploper 'het Bronneke'. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd werd het 1-1. Door verschillende afmeldingenen en blessures moest er geschoven worden in de opstelling en ook Wim werd weer eens opgeroepen.

'Het Bronneke' zette Zuiderburen I meteen onder druk en probeerde snel een beslissing te forceren. Maar de verdediging hield, onder leiding van Dennis en Ad, toch makkelijk stand. Na een kwartier kreeg Zuiderburen I echter een tegenslag te verwerken doordat Ron geblesseerd de wedstrijd moest staken, waardoor de (disciplinair) geschorste Harm toch zijn minuten mocht maken.

De Zuiderburen bleven in de verdrukking, maar echt uitgespeelde kansen kreeg 'het Bronneke' niet. Men bleef het vooral proberen met afstandschoten die geen problemen opleverden voor Cees.
De Zuiderburen zouden wel scoren. Mark krulde een vrije trap vanaf 20 meter schitterend in één keer in de kruising. Maar omdat de scheidsrechter had aangegeven dat het een indirecte vrij trap was, werd die goal terecht afgekeurd.(volgende keer toch beter op de scheids letten!!)

Na de rust kropen de Zuiderburen iets meer uit hun schulp en creërden ze zelf ook kansen. Maar dat waren ook alleen maar afstandschoten. Helaas stond het vizier van Jannes, Mark en Tommy niet helemaal op scherp.

Net op het moment dat Zuiderburen I steeds beter in de wedstrijd kwamen, viel het doelpunt aan de andere kant. De spits van 'het Bronneke' draaide zich op de rand van het strafschopgebied goed vrij en schoot de bal in verre hoek knap binnen. De Zuiderburen waren even van slag en dreigden overlopen te worden, maar 'het Bronneke' vergat om de wedstrijd te beslissen. Dat kwam ze duur te staan want 10 minuten voor tijd zou de gelijkmaker vallen.

Na een goed opgezette aanval kon Mark op links opkomen. Zijn voorzet werd aangeraakt door de stopper van 'het Bronneke', die daarmee z'n keeper op het verkeerde been zette en de bal in het doel zag verdwijnen. 'Het Bronneke' probeerde daarna nog wel om de 3 punten binnen te halen, maar dat gebeurde met weinig overtuiging, zodat de Zuiderburen makkelijk overeind bleven en zo toch een verdiend punt haalden.
Volgende week is het team van 'de Rodeho' de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *