Verhoudingen tussen Zuiderburen I en II ongewijzigd

Trainingsbal

Middels een onderlinge partij openden Zuiderburen I en II deze ochtend de competitie. Aan beide zijden werden een hoop spelers gemist, maar toch konden beide teams een compleet elftal op de been brengen. Opmerkelijk was dat van zowel Zuiderburen I als II de sluitposten ontbraken.

Ad de vervanger van Cees kon toch vrij eenvoudig de nul vasthouden. De verhoudingen in het veld waren dan ook al snel duidelijk. Na een aardige start van Zuiderburen II was het Zuiderburen I die de regie in handen nam. Het middenveld van team I kreeg meer en meer grip op de wedstrijd en de aanvoer naar de voorste linie ging steeds beter.

Dat het op 1-0 kwam lag echter niet aan het vertoonde spel. Een doelpoging van spits Marco kon niet afdoende weggestompt worden door Zuiderburen II goalie Ties. Vrij snel na dit doelpunt volgde ook de tweede. Harm moest aan de zijkant van het zestienmetergebied aan de handrem trekken toen Frank opstoomde richting vijandelijk doel, met als gevolg een vrije trap op een kansrijke positie. Nadat de eerste vrije trap overgenomen diende te worden vond Frank met de tweede het gaatje bij de eerste paal.

Achterin bij zuiderburen I had Ron alles onder controle, hoewel hij één keer in het stof moest bijten na een bodycheck van Mark Bogaerts. Zuiderburen II-collega Michel had het aan de andere zijde aanmerkelijk drukker met het dichtlopen van gaatjes. Maar na de 2-0 stokte de doelpuntenproductie van de geel-roden.

Na de thee kwam Tommy in het veld en hij beloofde het publiek een hattrick. Deze belofte kon hij echter niet waarmaken, hoewel hij tegen het eind dichtbij een doelpunt was toen zijn schot rakelings over ging. In die fase raakte Dennis ook nog de paal. Het stond toen echter al 3-0 nadat diezelfde Dennis even daarvoor allert reageerde op een corner van Frank.

Zuiderburen II kwam er in de tweede helft niet echt meer aan te pas. Een afstandschot van Harm was het belangrijkste wapenfeit. Kortom een wedstrijdverloop zoals te verwachten viel, in ogenschouw nemend dat Zuiderburen II Michael en Frans mistte. Aanstaande zaterdag speelt een gemengd team van zuiderburen I en II een vriendschappelijke partij tegen 'de Valk'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *