Keihard werken met punt beloond

Trainingsbal

Een teamprestatie van formaat heeft Zuiderburen II vanmorgen het eerste punt van de competitie opgeleverd. Om half 10 vond de aftrap plaats van het altijd beladen duel tussen 'De Stampers' en Zuiderburen II. In principe konden de rood-zwarten vrijuit voetballen, omdat het niks te verliezen had tegen deze geduchte tegenstander.

Toch was het team zich er terdege van bewust dat het zich niet in slaap moest laten sussen, want anders zouden 'de Stampers' ook zomaar naar een grote overwinning uit kunnen lopen. Met een uitgekiende opstelling en hard werken leek Zuiderburen II echter vanaf het begin de juiste strijdwijze te hanteren om de tegenstander een lastige morgen te gaan bezorgen.

Nadat Zuiderburen II enkele plaagstootjes van 'de Stampers' overleefd had, rukte men steeds vaker op richting het vijandelijke doel en met name in de eerste helft toonde de 'Stampers'-verdediging zich kwetsbaar. Zo konden puntspelers Harm en Frans gevaarlijk worden, mede door de goede aanvoer vanaf het middenveld, waar vooral Rein regelmatig zijn tegenstander z'n hielen liet zien.

Op het half uur viel de verlossende 1-0 voor de Zuiderburen. Frans onderschepte rond de middenlijn de bal en hierop volgde een solo richting het Stampers doel. Hij besloot met een diagonaal schot en liet de keeper kansloos.
De 1-0 betekende niet dat er op de lauweren gerust kon worden. Dat deden de Zuiderburen dan ook niet en Renier en Mark waren ook nog dichtbij een verdubbeling van de score. Achterin moest Zuiderburen II ook alert blijven, want het bleef oppassen met de lepe aanval van 'de Stampers', die toch de nodige individuele klasse herbergt.

Nieuwkomer Jeroen had z'n handen dan ook vol centraal achterin, evenals linkback Ties. Beide spelers legden echter genoeg aggressie aan de dag om overeind te blijven. Helaas kwamen 'de Stampers' op slag van rust toch nog langszij. Geheel vrijstaand mocht een geelhemd vrij inkoppen en daarmee gaf hij de uitstekend keepende Willem het nakijken. Een domper, maar er was gelukkig nog niks verloren.

De beginfase van de tweede helft was voor 'de Stampers', maar dat het na 10 minuten op 1-2 kwam, was met name het gevolg van een discutabele beslissing van de scheidsrechter. Keeper Willem trachtte een gevaarlijke bal te parreren. Hierbij leek hij gehinderd te worden door een tegenstander. Dit werd echter niet bestraft, in tegenstelling tot het zeer lichte vergrijp van Willem, wat volgde. Penalty: 1-2. Voor Zuiderburen II was dit het sein om nog feller te gaan spelen, want niemand wilde op deze manier verliezen. De werklust en strijd verdiende minimaal een punt en ook bij deze stand was er nog niets verloren met nog 25 minuten op de klok.

Nadat de rechtsbuiten van de Stampers een cadeautje niet verzilverde sloeg Zuiderburen II toe. Harm werd onreglementair gevloerd en een vrije trap schuin voor het doel volgde. Harm ging zelf achter de bal staan en krulde de bal richting verre hoek. Een verdediger verzocht de bal nog weg te koppen, maar verschalkte uiteindelijk z'n eigen doelman. Met deze 2-2 uitslag heeft Zuiderburen II z'n huid duur verkocht en mag iedere speler zich op de borst kloppen. Komend weekend wacht de confrontatie met 'de Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *