Verlies bij hervatting seizoen

Twee ballen

Wat het weer betreft werden de 22 velspelers en het publiek gister verwend. Zeker na de slechte weersomstandigheden van afgelopen maanden, was het prachtig voetbalweer. Waar Zuiderburen II gister de competitie hervatte, speelde team I een vriendschappelijke partij op het Driesprongveld regen 'de Driesprong'.

Omdat het voor beide teams nergens om ging was het een ontspannen wedstrijd. Eerste kans in de wedstrijd was voor Frans, die een afvallende bal meteen met links op de slof nam. Helaas spatte dit schot op de lat uiteen.
Voor 'de Driesprong' was dit het teken om meteen een tandje bij te schakelen. Prompt leidde dit tot een doelpunt aan de andere zijde. Bij een voorzet vanaf rechts werd er centraal achterin niet kort genoeg gedekt, waardoor de aanvalsleider van 'de Driesprong' de hoek voor het uitzoeken had: 1-0.

Halverwege de eerste helft werd deze score zelfs verdubbeld. Wederom liep de aanval over de rechterflank. Cees kon onvoldoende afweer bieden op een schot, dat hierdoor bij de tweede paal binnenviel. De veldverhoudingen waren niet zo scheef als de tussenstand doet vermoeden en Marco's 7e doelpunt van het seizoen was dan ook terecht. Hij anticipeerde goed op een diepe bal van achteruit en verschalkte de 'Driespong-doelman' met een bekeken boogbal.

In het vervolg van de eerste helft kreeg hij ook nog enkele kansen om de stand gelijk te trekken. Bij deze pogingen stond z'n vizier echter minder scherp. Ook gelegenheidsrechtsbuiten Hans Lauwers werd nog een keer in stelling gebracht. Hij werd echter op fysieke kracht afgetroefd door de verdediging.

In de tweede helft kwamen Dennis en michel in het veld en leek Zuiderburen I het spel wat meer naar zich toe te trekken. Toch kwam 'de Driesprong' op een 3-1 voorsprong, al was de rol van de scheidsrechter hierbij erg discutabel. In eerste instantie gaf deze bij een overtreding namelijk, middels een handgebaar aan dat de vrije trap voor de Zuiderburen was.

Kort daarna wees hij echter de andere kant op en nam 'de Driesprong' snel de vrije trap, waaruit ook gescoord werd. In de resterende 25 minuten bleef Zuiderburen I zoeken naar de opening in de vijandige verdediging. Pogingen van Dennis en Eric Cox leidden echter niet tot doelpunten. Achterin kwam Hans Ansems af en toe nog wel in de problemen, maar altijd was er nog Erik Lemmens als slot op de deur.

Toch bood het spel wel aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie. Hopelijk leidt dit ook tot punten als het wel ergens om gaat. Komend Paasweekend brengt wat dat betreft meer duidelijkheid met de competitiewedstrijd tegen 'de Bimt' voor de boeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *