Vessem 3 zet Zuiderburen 2 weer met beide benen op de grond

Twee ballen

Zuiderburen 2 is zijn ongeslagen status deze morgen kwijtgeraakt. Vessem 3 heeft het best presterende Zuiderburen team hardhandig van de troon gestoten. Om 10 uur werd er op sportpark de Lille afgetrapt voor de topper in de competitie.
De Zuiderburen bivakeerden al een aantal weken op de eerste plaats, maar nummer 2 Vessem imponeerde op papier al een tijdje met het indrukwekkende doelsaldo. Met name de topscoorder van de Vessemnaren ontpopte zich als ware goalgetter met 12 goals in de eerste 5 partijen. Zijn beeltenis was in aanloop naar de match al omgedoopt tot profielfoto op de groepswhatsapp van Zuiderburen 2 om iedereen bewust te maken van zijn gevaar. Logischerwijs werd John zijn bewaker in de wedstrijd van deze ochtend. Al snel bleek dat hard werken het devies was voor deze zware opgave. Coach Michel zag tot zijn genoegen dat de groen-witten uit Reusel dat in de eerste helft ook goed deden.

De thuisploeg mocht het spel maken en de Zuiderburen loerden op hun kansjes. Met Zuiderburen 3-speler Nick centraal op het veld zouden die ook zeker komen. Hij stond ook aan de basis van de beste kans voor de bezoekers. Hij slalomde door de defensie en bediende Rico (ook van Zuiderburen 3) op maat. Zijn tegendraads ingeschoten bal kon ternauwernood door de goalie gepakt worden. Aan de andere zijde kwam Vessem bij tijd en wijle ook sterk opzetten, maar John, Michael en Bjorn zaten er vaak kort op. Zo wisten beide teams hun doel tot aan de thee schoon te houden.

Na de hervatting daalde het niveau bij Zuiderburen 2. De druk van Vessem 3 nam toe en met een aantal vrije trappen (waarvan Frits er één knap parreerde) werden de Zuiderburen gewaarschuwd. Na een kleine 10 minuten viel de 1-0 voor de thuisploeg. Enkele spelers dachten aan een vrije trap voor Vessem, maar toen de arbiter niet floot was een Vessemnaar alert en zonder aarzelen krulde hij de bal in de verre hoek. Frits kon er alleen maar naar kijken: 1-0 achter; dit was een flinke dreun voor de bezoekers uit Reusel.

Ook in het vervolg bleef Vessem de bovenliggende partij en met haar effectiviteit ontpopte het team zich tot een serieuze kampioenskandidaat. Na de 2-0 door de linkerspits, die goed vrijgespeeld werd, was het verweer van de Zuiderburen gebroken. De Vessemnaren kwamen beter in hun spel en wisten keeper Frits nog 3 keer te passeren.
Invaller Ralf zorgde af en toe nog voor wat dreiging, ondanks de naweeën van het feestje op zaterdagavond, maar de laatste linie van de thuisploeg kneep telkens goed en neutraliseerde zo vrijwel elk gevaar. De enigszins geflateerde 5-0 nederlaag kwam behoorlijk hard aan, maar brengt ook de realiteitszin weer terug bij de Zuiderburen. Door de nederlaag zakt het team naar plaats 3 in de ranking en neemt Vessem 3 de koppositie over. Ook EFC 9, die volgende week de opponent is passeert de Zuiderburen. Hopelijk kan Zuiderburen 2 komende week 90 minuten de ijver van de eerste helft van vandaag aan de dag leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *