Zuiderburen 4 neemt 3 punten mee uit Lage Mierde

Hoek van veld

Op deze zonnige herfstdag moest Zuiderburen 4 aantreden tegen SDO’39 4. Met een fitte selectie reisde de groen-witten af naar Lage Mierde. Gezien de stand op de ranglijst proefde men vooraf al dat er vandaag iets mogelijk moest zijn als het zelf voetballend goed voor de dag zou komen en een ferme strijdlust zou gaan leveren.

De Reuselnaren begonnen goed aan de wedstrijd. Met prima positiespel probeerde men er doorheen te komen bij de tegenstander. Het nieuwe aanvalsduo Nard en Harm waren voorin geregeld gevaarlijk met scherpe loopacties en ballen die vanuit het middenveld over de verdediging werden gegooid richting hen. Dit leverde al snel wat kansen op waarbij Harm het dichtst bij een goal was met een gekruist schot wat ziedend hard was, maar net voorlangs ging. Ook Barry probeerde het van 20 meter mar het schot miste net wat snelheid.

Gaandeweg de eerste helft werd ook duidelijk dat de tactiek van SDO’39 was om gevaarlijk op de counter te gaan spelen. Zo moest Willem een paar keer in actie komen op gevaarlijke pogingen uit de counter. Goed om te zien was dat Marc ‘beton’ Bogaerts echter ook een sta-in-de-weg was voor de oranjehemden. Met zijn karakteristieke bodychecks maakte hij weer een aantal counters onschadelijk. Vorige week leverde hem dat pijnlijke ribben op, en dit keer kregen zijn enkels het zwaar te verduren. Halverwege de eerste helft kwam SDO’39 uit een counter ook nog op voorsprong. Een bal werd op het middenveld verloren en een dieptepass zorgde ervoor dat hun spits gelanceerd kan worden. Een schot in de verre hoek was Willem te machtig.

De Zuiderburen hadden echter geen zin om zich hierbij neer te leggen en reageerden goed op deze tegenslag. Met name over de rechterkant met Ben die de rechtsback positie super invulde en Arno die goed op dreef was kwam men er weer voetballend uitstekend uit. De verdiende gelijkmaker was dan ook snel een feit. Harm werd in stelling gebracht met een steekpass en kon op identieke wijze uithalen zoals hij eerder deed vandaag. Dit keer was het vizier van de schutter perfect ingesteld want de bal ging snoeihard de linkerhoek in, 1-1. In de rust werd tegen elkaar gezegd dat we vooral zo verder dienden te gaan.
In de tweede helft kon Mark Bogaerts niet verder maar met Jannes had het team een puike vervanger op zijn plek.

"SDO'39

De groen-witten gingen verder in de tweede helft waar ze waren geëindigd en Marc Gerritsen, Barry en Jurgen hadden het middenveld in handen. Tom en Bram zorgden daarna voor een goede een-twee aan de linkerkant en Tom kon diep gaan en uithalen, maar zijn schot miste precisie.
Aan de andere kant kwam SDO’39 eruit en Edwin vlagde voor buitenspel wat er ook erg veel van weg had. Het leek er echter wel steeds meer op dat de scheidsrechter ook wilde dat de punten in 'Mierd' bleven omdat hij fel was in zijn commentaar en eenkennig in zijn beslissingen in het voordeel van de thuisploeg. “gij vlagt zomaar wa” riep de leidsman naar Edwin wat tot enige commotie leidde aan de kant. Ook daarna werd een Zuiderbuur duidelijk aan het shirt getrokken naar de grond, kreeg geen vrije trap mee maar juist tegen vanwege “hou maar eens op mee je gemauw”. Discutabele beslissingen maar de uitploeg ging er goed mee om omdat ze beter was.

Gelegenheidskeeper Willem bracht nog een paar keer goed redding op pogingen van SDO’39. Het beste antwoord wat we konden geven kwam daarna van nieuwkomer dit seizoen Marc Gerritsen. Een genot voor het oog… Hij kapte zich op 20 meter 2 keer kort vrij van zijn tegenstander en de bal kwam vrij voor zijn rechter te liggen. Hij bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit en de bal vloog gruwelijk in ‘de haak’. Een prachtgoal van hem die hem die een kroon is op zijn sterk spel van de afgelopen weken.

De Zuiderburen wisten dat men nu niet mocht verslappen en ging door met aanvallend spel. Dit leidde vervolgens tot een actie van Barry waarbij hij met zijn bekende scharen de verdedigers van de oranjehemden uitspeelde en daarna nog de keeper omspeelde om vrij binnen te tikken. 1-3. Het verzet en de kracht was gebroken bij de thuisploeg en de Zuiderburen wilden meer. Ook Jurgen mocht de trekker nog een keer overhalen en schoot hard raak, 1-4. Wat een weelde voor Zuiderburen 4 vandaag, maar vooral ook erg verdiend te noemen.

"Scorebord

Na afloop smaakte het bier dan ook goed en werd er verschillende keren gegrapt toen vliegtuigen en helikopters over kwamen dat voorzitter Frans een sfeeractie had ingezet voor dit team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *