Zuiderburen 1 blijft foutloos in oefenreeks

Trainingsbal

Gister speelde Zuiderburen 1 haar tweede wedstrijd van de oefencampagne. De campagne werd een week eerder afgetrapt tegen Casteren 2. Dit keer vormde Vessem 3 de sparringpartner op het schappelijke tijdstip van 11 uur. Voor een tweetal spelers was dit aanvangstijdstip toch te veel gevraagd en zo schitterden Roy (!) en Piet in afwezigheid.

Desondanks kon coach Frans beschikken over een brede selectie op sportpark de Lille. Tegenvaller was het uitvallen van linksback Joost binnen 1 minuut na een ongelukkige val op zijn ribben. Hierdoor mocht Michael al snel zijn opwachting maken.

Klasseverschil niet direct duidelijk

Het eerste half uur was thuisploeg Vessem 3, hoewel het een klasse lager uitkomt dan de Reuselnaren, zeker niet de onderliggende partij. De groen-wit gestreepten kregen aardig wat tegenstand en Vessem kwam er een aantal keer gevaarlijk door over de linker flank. In de ijver een aanval te blokkeren blesseerde ook Tom zich en hij werd halverwege de eerste helft vervangen door Ben.
Het gevaar, waarbij keeper Thijs echt op de proef gesteld werd, kwam verrassend over de rechter kant. De goalie verkleinde zijn doel bekwaam, bleef gefocust en neutraliseerde de kans.
Zuiderburen 1 zette er een aardige schotpoging van Alexander tegenover, maar deze bal trof ook nog geen doel.

Michael breekt de ban tegen Vessem 3

Het was na 30 minuten invaller Michael die de wedstrijd openbrak. Hij toucheerde de bal, na een schotpoging van Martijn, op subtiele wijze achter het standbeen langs waardoor de keeper het nakijken had. Bijzonder knap omdat Michael zijn tong toen al op half 11 had hangen. Hoe dan ook de ban was gebroken!
Nu doorzetten was het devies want een doelpunt van de ‘ouwe Boog’ gaat toch in het hoofd zitten van de Vessemnaren. Dat is ook precies wat nieuwkomer Ruud deed bij de 0-2. Hij zette goed druk toen Vessem op wilde bouwen en veroverde de bal. Vervolgens bediende hij Chiel die zuiver en hard raak schoot in de korte hoek: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Chiel Roest on fire

Na de thee bleek al binnen enkele minuten dat de scoringsdrang van Chiel nog niet gestild was. Hij werd op links de diepte in gestuurd en beproefde zijn geluk met een pegel op doel. De bal was zo hard dat de keeper van Vessem zich voor de derde maal gewonnen moest geven. Het geloof in een stunt bij de thuisploeg leek hiermee ook in rook opgegaan te zijn.
Tien minuten later deden de bezoekers er nog een schepje bovenop. Martijn creëerde knap ruimte op de as van het veld. Toen er eindelijk ruimte was voor een schot toonde de nummer veertien zich niet zelfzuchtig. Hij zag dat Chiel er nog beter voorstond en schonk de spits de kans op een hattrick. Dit buitenkansje was wel besteed aan de gezette goalgetter en wederom joeg hij de bal met links onberispelijk tegen de touwen.

Martijn stoomr met de bal aan de voeten op richting het doel van Vessem 3

De Zuiderburen kregen nog een hele goede kans op de 0-5, maar de voorhoede sprong er slorig mee om. Een doelpunt zou een mooie beloning geweest zijn voor een schitterende aanvalsopzet van achteruit. Het mocht echter niet zo zijn.
Bij Vessem 3 begon het gebrek aan wedstrijdritme en vooral conditie zich te laten gelden. Het laatste half uur hoefde Thijs nauwelijks nog handelend op te treden. Zijn eerst clean sheet van het seizoen is daarmee was feit, want met de 0-4 was de eindstand bepaald. Al bij al een prettige wedstrijd tegen een fijne tegenstander in de voorbereiding. Hopelijk valt het met de diverse kwetsuren ook mee, maar dat zal blijken.

Komend weekend staat er weer een vriendschappelijke uitwedstrijd op het programma, maar dit keer iets dichter bij huis. Zuiderburen 1 treedt dan aan tegen de blauwhemden van HMVV 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *