Winst op Casteren Vr1 voor Zuiderburen dames

Zuiderburen Vr1, seizoen 2022-2023

Gisteren speelden de zuiderburen dames tijdens hun eerste oefenduel tegen Casteren Vr1. Deze avondwedstrijd was de eerste na zeker vijf maanden rust. Met tweeëntwintig man sterk reisden onze babes af naar de rood-gelen. Het was tenslotte donderdag en geen zondagochtend. Waar Casteren Vr1 normaliter zeven tegen zeven speelt, gingen de speelsters dit keer de moedige strijd aan door met elf man sterk op groot veld te spelen. 

Gelijke strijd

Met een compleet elftal op én naast het veld gingen de eerste twintig minuten van het spel aardig gelijk op. Waar Casteren Vr1 meerdere malen door de Reuselse verdediging brak en enkele pogingen op doel afvuurde, braken ook onze groen-witten regelmatig door de Casterse verdediging.

Maureen breekt de ban tegen Casteren Vr1

Toen na ongeveer 20 minuten onze nieuwe spits Maureen Sanders het veld betrad, was de 0-1 snel gevallen. Toen ze de uittrap van de keepster van de tegenpartij wist te onderscheppen tikte ze in een één-op-één duel het eerste puntje zeer netjes binnen. Wij zijn blij dat ze de transfer naar de groen-wit gestreepten heeft gemaakt.

Rechtsback Mandy on fire

Na wat op-en-neer pendelen tussen de twee helften, namen de groen-witten de overhand door enkele malen op doel te schieten. Na wat mislukte pogingen waarbij we wél de bal aan de Casterse kant wisten te houden belandde de bal op wonderbaarlijke wijze in handen (voeten) van onze Mandy Lavrijsen 1. Deze rechtsback(!) wist met een schot van wereldklasse de bal (bijna vanaf de middellijn) in de linkerkruising van de tegenpartij te parkeren. WAT EEN GOAL! Met dit prachtschot bracht ze de stand op 0-2.
Ietwat eerder dan de verwachtte 45 minuten klonk het fluitsignaal en zat de eerste helft er al op. Met een trots gevoel verlieten onze babes het veld om daarna door Jan op scherp gezet te worden. Er waren dan twee mooie goals gevallen, het spel was desalniettemin rommelig.

Tweede helft

Al gauw na de rust werd de derde goal wederom door Maureen in het net gemikt. Met een mooie dribbel passeerde deze verse babe de tegenstander, waarmee ze de stand 0-3 maakte. De derde goal was voor de Casterse dames geen aanleiding om het hoofd te laten hangen. Ze bleven hun mannetje staan en braken wederom enkele malen door onze verdediging. Toch bleven in de tweede helft schoten op groen-wit doel vrijwel uit. Na wederom wat heen-en-weer gespeel werd het spel na veertig minuten afgefloten door de Casterse scheidsrechter.

Derde helft in de Koster

Met een mooie 0-3 overwinning op zak vertrokken onze babes met opgeheven hoofd en, ook niet onbelangrijk, zonder blessures, naar Reusel. Waar ze in de Koster een rondje ontvingen omdat ook daar veel verbijstering klonk toen de dames vertelden gewonnen te hebben. Laat hopen dat dit een voorbode is voor de rest van het seizoen.

Het weekend na Reusel kermis zullen de dames zaterdags hun beentjes vast opwarmen met een penaltytoernooi, waarna ze zondags de eerste wedstrijd van het seizoen zullen spelen op de Hapertse velden.

Wij bedanken Casteren dames 1 voor de sportieve wedstrijd!

Meer foto’s bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *