Weer bekerwinst voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft ook zijn tweede bekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. Nadat eerder 'de Valk' werd verslagen waren Hans' manschappen deze keer te sterk voor 'de Bruintjes'. In het begin werd door beide teams de kat uit de boom gekeken, waardoor de wedstrijd zich vooral afspeelde op het middenveld zonder dat het echte kansen opleverde.

Maar de Zuiderburen kreeg steeds meer grip op de tegenstander en kregen zodoende een paar kansjes. Zo kregen Jannes en Gijs allebei kans om op goal te schieten, maar hun schoten waren niet zuiver genoeg om hun keeper te verontrusten. Aan de andere kant moest Cees ook een paar keer handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen.

Toch zouden de Zuiderburen met een voorsprong de rust ingaan. Na een half uur spelen zag Mark een opening in de 'Bruintjes'-verdediging. Met een schitterende pass binnendoor, tussen de keeper en de laatste man in, zette hij Jannes vrij voor het doel. Die had er dan ook geen moeite mee om de 1-0 binnen te schieten.

Na de thee (en beschuit met muisjes!) bleef het spelbeeld hetzelfde. De kansen waren er voor de Zuiderburen, terwijl er achterin weinig werd weggeven. Dat leverde na ruim een kwartier spelen dan ook terecht de 2-0 op. Na een corner werd de bal door de 'Bruintjes'-defensie niet goed weggewerkt, waarna Martien de bal op de rand van zestien voor z'n voeten kreeg en hij meteen uithaalde. Doordat Tommy onderweg zijn hoofd tegen de bal zette, was de goalie van de thuisploeg kansloos.

Daarna kregen de geel-roden een paar goede mogelijkheden om de score op te krikken. Zo kwam Gijs, na een goede steekpass van Jannes, vrij voor de goal maar wist hij nog naast te schieten. En afstandschot van Erik Lemmens werd door hun keeper nog net uit de kruising getikt.

Toch zou die derde goal vallen. Na slecht uitverdedigen kreeg Jannes de ruimte om te schieten en dat deed hij vervolgens perfect door de bal bij de eerste paal binnen te knallen. Volgende week is vanwege carnaval geen programma. De week daarna wacht de 'derby der lage dorpen' tegen Zuiderburen II.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *