Bronneke speelt Zuiderburen II helemaal zoek

Twee ballen

Zuiderburen II moest het gister in het bekertoernooi opnemen tegen 'het Bronneke'. Beide teams waren nog ongeslagen in het bekertoernooi en deze wedstrijd was dan ook cruciaal met het oog op de eerste plaats in de poule.

De eerste 10 minuten was er nog weinig noemenswaardigs te melden en leek Zuiderburen II aardig partij te kunnen bieden tegen de favoriet. Met een beetje geluk had een goede steekbal van Renier iets opgeleverd, maar het mocht niet zo zijn.

Daarna moest Zuiderburen II in een mum van tijd 2 doelpunten incasseren. Bij het tweede doelpunt kwam wel wat geluk kijken, maar 'het Bronneke' dwong het ook af door goed druk te zetten. Steeds vaker schoof er een verdediger mee in.
Hierna ging het alsmaar beter lopen voor de leider in de buurtvoetbalcompetitie. Voor de rust zou men nog twee keer doel treffen en de Zuiderburen konden alleen maar lijdzaam toezien hoe men naar de slachtbank werd geleid.

Was het combinatiespel van 'het Bronneke' voor rust al van hoog niveau, na de thee werd het ogenschijnlijk nog beter. Het inbrengen van enkele snelle en behendige voorhoedespelers bezorgden de defensie handen vol werk. Het duurde dan ook niet lang voordat de doelpuntenproductie verder opgevoerd werd. Een mislukt schot van de ingevallen rechtsbuiten kwam voor de voeten van die andere invaller in de voorhoede die wel raad wist met met deze buitenkans. Een prachtige combinatie stond aan de basis van de 6-0, waarbij de verdediging opengespleten werd.
Het volgende doelpunt werd bij de tweede paal binnengekopt na een voorzet vanaf de rechterflank. Uiteindelijk zouden in het tweede bedrijf net als voor rust ook 4 doelpunten gemaakt worden. 

De Zuiderburen mochten nog wel even ruiken aan een eretreffer. Harm werd goed diepgestuurd, kreeg even ruimte, maar de fysiek sterke defensie van 'het Bronneke' wilde niet meewerken en smoorde de kans in de kiem. De vrije trappen leverde ook niets op en daarmee bleef het bij 8-0.

Dit is zeker één van de grootste nederlagen voor de Zuiderburen in de laatste 10 jaar. Hiermee hoeft Zuiderburen II zich geen illusies meer te maken met betrekking tot de beker. In de competitie vindt de week na carnaval de broedertwist tussen Zuiderburen I en Zuiderburen II plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *