Weer geen overwinning voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Voor de tweede keer op rij heeft Zuiderburen I punten laten liggen. In de eerste bekerwedstrijd van het seizoen werd er tegen, de op papier de minste tegenstander uit de poule, 'de Rodeho', gelijkgespeeld met 1-1. Het was weer geen goede wedstrijd van de Zuiderburen. Er werd slordig gespeeld en veel onnodig balverlies geleden.

Doordat 'de Rodeho' ook niet goed speelde, werd het een rommelige wedstrijd. Er waren kansjes over en weer zonder dat keepers echt op de proef werden gesteld. Zo moest Cees een keer handelend optreden nadat de verdedigers van de Zuiderburen de bal door het midden wilden uitverdedigen en zo de spits van 'de Rodeho' een goede kans gaven.

Toch zouden de Zuiderburen op voorsprong komen. Dennis ving een uittrap van de keeper van 'de Rodeho' op en passte de bal op de vrijstaande Marco. Die gaf een goede voorzet die door Eric Cox in één keer op z'n slof werd genomen en zo hun keeper passeerde.
Daarna kregen de Zuiderburen nog enkele kansjes die helaas geen goals opleverden. Zo had een kopbal van Jannes te weinig kracht en miste een schot van Marco net de goede richting. De grootste kans was voor de maker van de 1-0: Eric Cox. Hij schoot de bal echter vanaf 2 meter voor een lege goal tegen de lat (wat op zich ook heel knap was!!)

Na rust werd het spel van Zuiderburen slechter en kreeg 'de Rodeho' meer kansen. Na 5 minuten leek de gelijkmaker te vallen, maar de spits van de thuisploeg scoorde met zijn hand, zodat die goal terecht werd afgekeurd. De Zuiderburen waren echter niet wakker geschud, want het spel bleef slordig.

10 minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Bij de Zuiderburen werd er weer eens slecht uitverdedigd. In plaats van de bal naar voren te rossen, bleef Erik Lemmens een beetje klooien en pielen met de bal en liet zich de bal makkelijk afpakken. De 'Rodeho'-spits schoot daarna de bal onder Cees door in het doel.

In de resterende tijd kreeg Dennis nog een mooie kans. Zijn afstandschot werd door de Rodeho-keeper echter net over het doel getikt. Zo bleef het 1-1. Volgende week wacht de Red Coral en hopelijk wordt er dan beter gevoetbald en aan het zelfvertrouwen gewerkt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *