Zuiderburen II weet weer wat winnen is

Twee ballen

In de competitie staat Zuiderburen II nog op nul punten, maar eindelijk heeft het weer eens een wedstrijd gewonnen, met een gedeelde eerste plaats in haar poule voor het bekertoernooi tot gevolg. Ook voor de moraal was de overwinning op 'de Bruintjes' meer dan welkom.

Na een korte fase van aftasten, trokken de Zuiderburen voorzichtig het initiatief naar zich toe. Nog voordat de verhoudingen echt duidelijk zichtbaar werden, was het al 1-0. Vanaf rechts kreeg Harm een korte breedtepass ingespeeld. In het vervolg plaatste hij een korte versnelling, draaide richting de goal en schoot prachtig over de keeper in de verre hoek. Hiermee toonde Harm weer eens aan dat zijn eerdere doelpunten in de nog jonge competitie niet op toeval berustten.

Kort daarop dacht 'de Bruintjes' aan een aanval te kunnen gaan bouwen. Al snel werd de aanval onderbroken, waarop een goede diepe bal op links, in de ruimte volgde. De ijverige Harm reageerde hier goed op, kneep wat naar binnen en bediende collega spits Jan Dirkx. Deze nam even de tijd, maar schoot de bal uiteindelijk toch voorbij de 'Bruintjes'-goalie.

Een 2-0 voorsprong, een weelde die Zuiderburen II na de voorbereiding niet meer gekend had. Toch kwam de thuisploeg 4 minuten voor rust dichterbij. Bij een uitval over de linkerflank werd de Zuiderburen afweer aardig te kijk gezet. Allereerst werd er aan de zijlijn niet resoluut genoeg ingegrepen en het centrum stond daarna ook verkeerd opgesteld, waarna de diepste spits van 'de Bruintjes' het alertst was.

In de resterende tijd tot de rust rechtte de Zuiderburen de rug toch weer. De doelman van 'de Bruintjes' voorkwam dat de eerste de beste tegenaanval over meerdere schijven met een doelpunt beloond werd, maar in de allerlaatste minuut van de eerste helft werd de marge toch weer teruggebracht tot 2. De defensie kreeg de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied. Enigszins toevallig belandde de bal voor de voeten van Michael. Diens schot op goal werd via de hak van Mark tot doelpunt getransformeerd.

In de tweede helft kregen de Zuiderburen het nog wel lastig. Voorin kon de bal nauwelijks nog vastgehouden worden en achterin beperkte men zich met name tot tegenhouden. Toch slaagde deze opzet, want de defensie hield stand, waardoor de 3-1 ruststand ook de eindstand bleek.
Komende zondag staat er weer een competitie treffen op het programma. Tegenstander is het bijzonder goed presterende 'Reuselcity', die Zuiderburen I op een gelijkspel hielden. De mannen van het tweede zijn dus gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *